Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kilka zestawow zawiesznia do porownania

tomcyk
01-10-08, 16:34
siemka
tak mi chodza po glowie
TEIN superstreet, koni 1130, KW (variant2), bilstein +eibach

pytanie kieruje do uzytkownikow:)
tein spoko, drogawy, ale malo obniza!!! (35mm na str. producenta)
koni 1130 to mniej wiecej wiem, tansze jak tein...jak z wytrzymaloscia ?? ...malo obniza 35mm
KW drogawy, obniza duuzo (do 60mm??)
bilstein +eibach?? jedyne co slyszalem ze bilsteiny to szybkie amory, i da sie regenerowac

mysle o dobrym zawieszeniu na strita, i zeby dal mi gleby tak do 50mm , moze 60mm

Rikoo
01-10-08, 16:37
mam 1130 i wierz mi obniza wiecej niz 35 co napisane w papierach

tomcyk
01-10-08, 16:42
duzo na nim juz zrobiles ?

Rikoo
01-10-08, 16:47
no chyba 4 sezon na nim smigam tylko ze ja go demontuje na zime

sadam
01-10-08, 17:02
bilstein swietna sprawa mimo ze nieposiada regulacji takiej jak koni.POLECAM!

!markos
01-10-08, 17:21
na strita to gleba 60mm sie nie nadaje.

tomcyk
01-10-08, 17:37
do 60mm, (miedzy 40-50 najlepiej--dlatego cos regulowanego byloby wdeche)
a i -60mm na gladkich drogach sie nadaje ;]

!markos
01-10-08, 23:56
jasne, 90 tez sie nadaje. do stania na wystawach.

alexik
08-10-08, 20:35
a i -60mm na gladkich drogach sie nadaje ;]

a gdzie są te gładkie drogi...?? :D

zeby nie bylo calkiem offtop. Bilstein+eibach polecam!!

rek1n
09-10-08, 13:18
popytaj usera Tiesto on ma zawias BC, ktory ma spory zakres regulacji, moze nawet da sie namowic na jazde probna ;)

aras12
09-10-08, 14:12
ja smigalem rok na 1130 civiciem 5D i nie powiem na nie ani slowa krytyki obniza wiecej niz zapewnia producent umnie spadlo bo 48 mm jest jeszcze regulacja na pierscieniu a jak komus malo to moze wytoczyc dodatkowy rowek na pierscien i zakres regulacji sie zwieksza bajka jak mial bym kupowac jeszcze raz zawieszenie to na pewno 1130
wymienilem auto na nowszy model jakby co 1130 jest na sprzedaz przejechalem na nim niecale15000 km jeszcze na gwarancji

majdan
10-10-08, 19:37
Dodam tylko, że własnie organizujemy zamówienie grupowe na Koni Kit 1110 i 1130.
Wyór padł na te zestawy, ponieważ łączą w sobie kompromis pomiędzy ceną, użytecznością i jakością.

Cracus
12-10-08, 15:47
Witanerka wszystkim :D A ja mam takie pytanko do was jak juz mówicie tutaj o zawieszeniu. Otóz to niedawno sprawiłem sobie zawiasik Koni Sport Kit 1130 z regulacja siły tłumienia i po zamontowaniu tego na najnizsza opcje wystąpił taki problemik, że jadąc po drodze w 2 osoby po niewielkich koleinach przycieram puszką od tłumika środkowego :/ i teraz mam taka lipe, że nie wiem co tu z tym teraz wykąbinować.. ponieważ tłumiczek przy swojej Hani mam z Remusa czyli troszke głośny jest he:D a jak wywalić bym miał tłumik środkowy to nie dałoby sie ta moją Hanią śmigać bo wyłby bardzo głośno.. :/ Może znacie jakieś rozwiązanie w tym moim przypadku, co by tu mozna było z tym wykąbinować, może tłumik środkowy mozna by było zamienić na jakiś z mniejszą średnicą czy może jeszcze jakies inne rozwiąznanie ktoś zna??? Pliska jak wie ktoś z was co by tu moznabyło wymysleć to napiszcie coś bo masakre mam z tym koszmarną.. wrr..:/:( Czekam na jakieś sugestie w tej sprawie a tymczasem pozdrawiam! :)

!markos
12-10-08, 18:21
Może znacie jakieś rozwiązanie w tym moim przypadku, co by tu mozna było z tym wykąbinować, może tłumik środkowy mozna by było zamienić na jakiś z mniejszą średnicą czy może jeszcze jakies inne rozwiąznanie ktoś zna???ty na serio pytasz, bo sam nie wpadles na to... ze trzeba samochod podniesc?

Cracus
13-10-08, 00:01
Kolego "!markos" zle mnie zrozumiałeś... Nie po to zakupiłem zawias za 2koła po to zeby spowrotem je na serie zamienić.. Poprostu zamontowałem zawias ale nie wiedziałem, że moge miec taki problem z tym tłumiczkiem środkowym.. więc szukam teraz takiego rozwiązania żeby zawiasu nie tykać ale żeby i tym tłumiczkiem nie przycierac.. a Ty odrazu jakieś głupie docinki mi tu walisz.. Po to jest to forum zeby wspierać się wzajemnie.. bo jeden wie wiecej a drugi mniej.. i Ty tez pewnie nie we wszystkim jestes najlepszy.. więc wyluzuj troszke.. :D RuLLez..

!markos
13-10-08, 01:31
nie bardzo rozumiem twoje uwagi - jestem bardzo luzny.

czy ja ci powiedzialem, ze masz zmienic zawias na seryjny? napisalem tylko, zebys podniosl samochod. masz tam regulacje, prawda? przypuszczam, ze zostala ona wymyslona wlasnie po to, zeby moc regulowac wysokosc..

nitro20
13-10-08, 08:48
Co z KYBa AGX plus jakas sprezyna ??

Cracus
13-10-08, 18:55
nie bardzo rozumiem twoje uwagi - jestem bardzo luzny.

czy ja ci powiedzialem, ze masz zmienic zawias na seryjny? napisalem tylko, zebys podniosl samochod. masz tam regulacje, prawda? przypuszczam, ze zostala ona wymyslona wlasnie po to, zeby moc regulowac wysokosc..

No jest tam regulacja, ale o to w tym chodzi że jeżeli podniose o jedno wyżej, (czyli jak ten pierscień przełoże o rowek do góry, bo z przodu na amorkach są 2 rowki a z tyłu 3) to zawias będzie przyblizony do seryjnego a nie po to kupiłem zawias na -30 za tyle kaski, żeby teraz spowrotem podnieśc fure prawie że tak jak miałem seryjnie.. :P Więc kolego drogi szukam innego rozwiazania, bo jakbym miał podnieśc fure to ten zawias wolałbym już sprzedac i kupić serie niż śmigac na tym beż efektu obniżenia i marnując tyle kaski.. :D Czaisz teraz o co mi chodzi czy nie? hehe:P:D

!markos
13-10-08, 21:04
nie czaje. zaloz wieksze kola. glupawa dyskusja. moje zdanie znasz, sam rob co uwazasz za stosowne. jak dla mnie mozesz go zglebic jeszcze kolejne 30mm i przycierac calym spodem. tez bedzie git.

if sparks don't fly, you're too high.

gratulacje za zmiane zawiasu w celu obnizenia, a nie poprawy wlasciwosci jezdnych. *****ista motywacja. trzeba bylo kupic sprezyny obnizajace - taniej by wyszlo, a efekt ten sam.

Baniak
21-10-08, 02:21
Elo. Jak podniesiesz o jeden pierscien do gory to zobaczysz roznice w twardosci!!! Fabryka przewiduje zeby nie ruszac tego pierscienia bo zmienia sie własciwosci calego zestawu. nim nizej tym bardziej mieko:) sam przetestowalem:)

Konrad84
21-10-08, 10:08
Zmieniając wysokość osadzenia sprężyny zmienia się długość skoku amortyzatora, a nie jego twardość. Przy niższym ustawieniu będzie króki skok, co dla niektórych może sprawiać wrażenie że auto jest twardsze a nie miękksze.

nitro20 ja myślałem nad KYB AGX + sprężyny teina, bo są miękkie więc dobrze by to wybierało dziury, ale nie ma regulacji wysokości co dla mnie zdyskwalifikowało taki setup.

!markos
21-10-08, 12:46
Przy niższym ustawieniu będzie króki skok, co dla niektórych może sprawiać wrażenie że auto jest twardsze a nie miękksze.bardzo ciekawe co napisales. moglbys to jakos rozwinac? co ma skok amortyzatora wspolnego z odczuwana twardoscia zawieszenia?

Konrad84
21-10-08, 15:39
czytaj ze zrozumieniem, a nie bez sensu się czepiasz na siłę. Napisałem "niektórych" z przekąsem. Nie wiesz co to znaczy z przekąsem ?

Dlatego może się komuś wydawać, bo jak jest bardzo mały skok amortyzatora to na nierównościach dobija co skutkuje twardym walnięciem.

nitro20
21-10-08, 21:28
KYB AGX ma tylko regulacje twardosci ?? Bo jakas tam regulacje ma z tego co pamietam.

!markos
21-10-08, 21:46
a co innego mozna regulowac w amortyzatorze kreciolkiem..? poza tlumieniem rzecz jasna :D

konradku, nie umiesz pisac z przekasem. nie daje sie tego odszyfrowac w twoich postach. wybacz, ze zle cie zrozumialem.

nitro20
21-10-08, 21:49
Ja sie nie znam, zarobiony jestem :d ide na skroty, czekam az ktos mi na tacy poda...