Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic EM2 Coupe Polift D17A2 problem z orzewaniem temperaturą

shrek133
07-02-20, 23:29
Witam być może już był poruszany ten temat ale sprawa jest konkretnie mówiąc dziwna...

Gdy silnik osiąga swoją temperaturę jest na chwilę ok. Przy próbie włączenia pełnego nawiewu zaczyna być w kabinie zimno (Oczywiście pokrętło ustawione na ciepło). Ale nie dziwiło by mnie to gdyby nie fakt że jadę i czasem temperatura SILNIKA potrafi być prawie na max i zaraz spada do środkowej pozycji a w kabinie dalej zimno... za jakiś czas wydobywa się utęsknione ciepło z nawiewów ale nie na długo... dodam też że na postoju raz grzeje raz nie :mad: no zwariować idzie :eek:
Termostat wymieniałem, płyn chłodniczy wymieniony.

Jakieś pomysły ?

kurak91
08-02-20, 11:55
Uszczelka pod głowicą do robotaju 😁

shrek133
08-02-20, 12:34
Uszczelka pod głowicą do robotaju 😁

Serio ? Ale tak aż by blokowało że nie ma ciepła na kabinę ? Wtedy co na maximum skoczyła to nawet 3 sekund nie trwało i temp w normie a nawet lekko poniżej i puściło ciepło na chwilę na kabinę. Wydaje mi się ale chyba jak uszczelka to by konkretnie go gotowało a nie wahadełkowo i puszczało ciepło na kabine. Jeśli jestem w błędzie popraw mnie :(

shrek133
09-02-20, 03:01
Masakra dzisiaj patrzyłem pod Maske niby nic. A coś jednak przykuwa uwagę rozpryskany płyn ze zbiorniczka wyrównawczego aż boje się co może być dalej. Dolalem płynu chłodzącego na wzniesieniu. nie kłamiąc tego płynu dolalem z 300ml. Jestem w szoku a czujnik temperatury no nie ogarniam jak mógł mnie w ciuła tak robić na chwilę na hot 3 sek i norma nie ogarniam tego. Ehh po prostu pecha mam ile taka naprawa tego może kosztować ?

mały_miszcz
09-02-20, 13:43
Swap silnika na d16v1 okolo 2500zl z cena silnika :X
Lub k seria, pewnie ponad 10k

Generalny remont d17 okolo 3500 przez firme robiony

Wtopiles z autkiem :P

kurak91
09-02-20, 19:50
Ja są remont. D 17 zapłaciłem 2 cos ale już dawno tylko ja robiłem bo brala olej

mały_miszcz
09-02-20, 20:28
Mi znajomy mechanik czarny scenariusz wycenil na 3,5k...

JarkoCivic
10-02-20, 22:04
Masakra dzisiaj patrzyłem pod Maske niby nic. A coś jednak przykuwa uwagę rozpryskany płyn ze zbiorniczka wyrównawczego aż boje się co może być dalej. Dolalem płynu chłodzącego na wzniesieniu. nie kłamiąc tego płynu dolalem z 300ml. Jestem w szoku a czujnik temperatury no nie ogarniam jak mógł mnie w ciuła tak robić na chwilę na hot 3 sek i norma nie ogarniam tego. Ehh po prostu pecha mam ile taka naprawa tego może kosztować ?

Nie rozumiem dubla na innym forum. Dostałeś już prawdopodobną przyczynę Twojego problemu.

shrek133
13-02-20, 09:02
JarkoCivic upewnienie się. A co do auta to jadę nim do kogoś kto się zna na tym bo ten serwis co wymieniał płyn i termostat nie widzą problemu zresztą silnikami się nie zajmują...

shrek133
14-02-20, 12:59
Jest to UPG test był bezlitosny i nie zostawił suchej nitki.

mały_miszcz
15-02-20, 20:32
Z tym silnikiem jest taki problem ze po zrobieniu upg, podobno zazwyczaj pizgnie dół, wiec od razu generalke rób :)

Genax
18-02-20, 07:46
Miałem identyczne objawy i na 1000% UPG do roboty. Te hondy to porażka. :)