Zobacz pełną wersję : Sciąganie w prawo
Lukaszemko
18-12-19, 22:26
Honda civic 1.8PB przedlift
Podczas jazdy gdy puszcze kierownice ściąga mnie w prawo jak trzymam jest okej
Zawieszenie brak luzów
Geometria była sprawdzana ale jest wzorcowa
Znalazłem informacje żeby zmienić śruby w zwrotnicach na te 90188SMG305
I teraz pytanie czym one tak naprawdę się rożną od oryginału i czy komuś to pomogło bo śruba jedna to koszt 30zł w aso a z czego widzę to ani nie są śruby regulacyjne
I nie wiem ile sztuk montować po 1 na stronę czy po 2 na strony czy tylko z prawej
Ktoś miał taki przypadek i sobie z tym poradził
ogolnie kwestia sciagania w prawo to praktycznie problem wszystkich civicow 8gen, wiec ten typ tak ma, mozna z tym walczyc i ustawic ze nie bedize sciagac ale wtedy nie bedziesz miec wzorowej geometrii tylko lekkie przesuniecia. w skrocie ten typ tak ma.
Lukaszemko
19-12-19, 20:27
a w czym jest ten problem bo jakoś inny samochody potrafią prosto jechać
A ciśnienie w oponach sprawdzone? Może któryś z klocków hamulcowych blokuje.
Wysłane z mojego Nokia 2.1 przy użyciu Tapatalka
z tym ściąganiem to jest tak, że wszystkie jadą w prawo. Z tą różnicą, że jak ktoś ma opony asymetryczne i na dodatek 225, to będzie mu ściągało bardziej niż ten co jeździć na węższych oponach i w dodatku kierunkowych.
Nie twierdzę, że to jedyna przyczyna, ale to ta która ma największy wpływ.
ogolnie kwestia sciagania w prawo to praktycznie problem wszystkich civicow 8gen, wiec ten typ tak ma, mozna z tym walczyc i ustawic ze nie bedize sciagac ale wtedy nie bedziesz miec wzorowej geometrii tylko lekkie przesuniecia. w skrocie ten typ tak ma.
Ja rozwikłałem tą zagadkę poliszynera po latach,udało mi się i sprawdzone nie tylko na moim ufo.
Otóż pewnego dnia zacząłem dłubać,bo coś mi pukało na nierównościach-no dobra magiel,okazało się,że ma tylko nie wielki luz. Wymieniłem prawy drążek kierowniczy i pukanie w dużym stopniu ucichło. Kilka miesięcy później wymieniłem lewy i dołożyłem tą tulejkę z Ukrainy (fajny patent,ale to na prawdę półśrodek,lepiej zregenerować sobie magiel) Ustawił mi na prawdę ogarnięty człowiek geometrię i jedzie prościutko.
Lukaszemko
05-01-20, 20:21
wiec tak bylem w aso
Zawieszenie dobre brak luzów
Mają jeszcze sprawdzić geometrie ale jakoś chyba chęci nie mają
:) jak ja z tym walczyłem przy użyciu ASO w Gdańsku, to też nie mieli na to pomysłu. NIby coś na zwrotnicy poregulowali, koła miejscami zamieniali, przy ustawieniu kierownicy komputerem coś grzebali. Skończyło się na przywyczajeniu i z czasem tak jak wyżej pisałem zmieniłem opony i jest teraz ok.
Lukaszemko
06-01-20, 00:02
to mnie zmartwiłeś bo również gdansk coś tam sukierowali na temat zbieżności i to ze nie mają maszyny to powiedziałem im ze mają zgodę na podjechaniu na geometrie gdzie chcą i narazie milczą opony nic nie dają bo mam 3 komplet i to samo mam
Lukaszemko
17-01-20, 22:25
I niestety ale aso nie podołało problemowi