PDA

Zobacz pełną wersję : ogrzewanie tylnej szyby

hokej
18-11-05, 22:17
Mam problemy z ogrzewaniemy tylnej szybki. kiedys popaliły mi sie te żaróweczki w przełączniku, zrobiłem ale nadal mi sie jedna nie pali i ogrzewanie nie działa, posprawdzałem tez bezpieczniki i sa dobre. Gdzie moze lezec problem, jakies propozycje???

ppm702
18-11-05, 23:03
ale nie świeci CI się ta od podświetlenia czy od kontrolki? Rozumiem 5g 3d :?:

hokej
19-11-05, 13:38
Tam sa dwie te zaróweczki w tym przełączniku i jedna z nich mi sie nie pali, nie wiem czy coś sie popsuło przed tym włącznikiem czy co bo ogrzewanie nie działa! czekam na propozycje co mogło mi klęknąć ze to nie działa!!

ppm702
19-11-05, 15:51
po pierwsze to popraw posta - zaznaczyłem Ci, a po drugie napisz konkretnie, która Ci nie działa :!: :evil:

hokej
21-11-05, 09:21
Oki!!! Nie działa ta co się załącza po włączeniu tego przełącznika!!!! Bo ta od podświetlania jak się włączy światła to działa!!!!
P.S. mam zadzieję ze dobrze poprawiłem!! :wink:

ppm702
21-11-05, 10:49
a w momencie kiedy naciskasz przycisk od ogrzewania słyszysz cyknięcie przekaźnika? Może to w nim lezy problem?

igor
21-11-05, 21:13
a jak nacisnies i nie podsiwetla sie to wogole grzeje tylna szyba? jak tak to moze zaroweczka sie przepalila (tam nei ma diody z tego co pamietam)

mighty
21-11-05, 21:21
a jak nacisnies i nie podsiwetla sie to wogole grzeje tylna szyba?

ogrzewanie nie dziala

chodzi wlasnie o to, czy jest jakiś związek między przepaleniem żaróweczki a nie działaniem ogrzewania.

mozes
22-11-05, 03:42
chodzi wlasnie o to, czy jest jakiś związek między przepaleniem żaróweczki a nie działaniem ogrzewania
wątpię u mnie jak się przepaliła żaróweczka od przycisku do halogenów to halogeny mimo wszystko świeciły a podświetelenie przycisku nie. Proponuję miernik wziąć do rąk i do dzieła .

janko
22-11-05, 13:53
chodzi wlasnie o to, czy jest jakiś związek między przepaleniem żaróweczki a nie działaniem ogrzewania.
nie ma. sprawdz kostkę co wisi przy tylniej szybie, tą co idzie własnie do podgrzewania, może ona się poluzowała, albo tą co wchodzi do przycisku do ogrzewania.

igor
22-11-05, 16:26
hmm a mi sei wydaje ze wlacznik sie popsul, dlatego nie dziala ani podswietlenie ani tylnia szyba nie grzeje, rozkrec wlacznik i zobacz czy wszystko styka, moze cos sie poluzowalo, sprawdz kostke

Bono
22-11-05, 17:54
takie małe OT, czy suwaki od nagrzewnicy, powinny być podswietlone???jak to jest u was?

Jorge
22-11-05, 21:15
w mb1 sa podswietlone.
Na mam inne pytanie dotyczace ogrzewania a mianowcie, spalily mi sie w preciki przewodzace w tylniej szybie na wysokosci swiatla stop (zaciskow dokladnie), oba gdzies na dlugosci 4 cm sa czarne i przez to te 2 preciki mi nie ogrzewaja tylniej szyby. Jak mozna to wyeliminowac? Bo samej szyby dla czegos takiego wymianiac nie zamierzam. Slyszalem o specjalnym lakierze, przewodzacym. Istnieje cos takiego?

igor
22-11-05, 22:00
istnieje, w kazdym lepszym sklepie samochodowym maja taki zestaw do naprawy tych pretow

hokej
25-11-05, 11:25
Posprawdzam i w razie czego napisze co sie działo!!!! Dzieki !!!! :-)