PDA

Zobacz pełną wersję : jak to zagra?

awigdackp
30-09-08, 20:18
Witam mam pytanko poniewaz w poprzednim cifie mialem zestawik ze wzmakiem pioneer jego moc w mostku 380 w rms i suba infinity REF 1050 300w rms w skrzyni br własnego wykonania + kondensator dietz 1f co robiło imponujące wrażenie.
Jako że mam kolejnego cifa planuje kilka przeróbek i kombinacji tj separowany zestaw na przód (w przyszłości) + wzmacniacniacz który mi leży na półce dokładnie taki http://www.allegro.pl/item445923181_sony_x_plod_xm_554zr_nowy_4_kanalowy _czysta_moc.html + kondensator 1f
i do tego chce zamknąć tego samego suba w skrzyni zamkniętej.

Jak sądzicie jak bedzie sobie radził ten wzmacniacz i jak zagra ten subik, bo jeszcze nie miałem przyjemności usłyszenia zamkniętej skrzyni i
co otym sądzicie?

Dodam że chcę ograniczyć wielkość skrzyni i ilość wzmaków do 1

sebush
30-09-08, 20:33
do zamknietej skrzyni potrzebna jest wieksza moc niz do br, wydaje mi sie ze ten twoj wzmak bedzie duzo za slaby do suba jak jeszcze bedziesz chcial pod niego przod podlaczyc

awigdackp
30-09-08, 20:46
wiem ze nie bede mial na tym wzmaku takich osiagow jak przy pioneerze i br ale jak podłączyłem soniaka do skrzyni br i gra niezle, no rewelacji nie ma

b.negative
30-09-08, 21:14
Mam Infinity 1250w w zamkniętej skrzyni podpięty pod wzmacniacz 150W RMS w mostku (mierzone: 137W) - tuba robi spustoszenie w aucie i okolicach i boję się, jak kiedyś podłączę ją pod mocniejsze zasilanie. Na razie jestem zadowolony. Jak zrobisz porządną skrzynię odpowiednio wyliczoną, to na razie Ci wystarczy. Po założeniu całej instalacji nie będzie raczej problemu z wymianą samego wzmacniacza. Jeśli nie masz na razie funduszy to składaj co masz i słuchaj:)

awigdackp
01-10-08, 19:42
zatem basz tube br?

b.negative
01-10-08, 19:58
Mam zamkniętą, br mnie nie bierze. Może kiedyś jak kupie golfa... ;)

awigdackp
02-10-08, 11:26
Wiesz jednak zamkne ten głośnik w skrzyni powinno zagrać jak należy, potrzebowałem porady od kogoś kto ma taki sprzęt i parametry i dzięki za porade teraz zabiore sie za wyliczanie skrzyni:)

b.negative
02-10-08, 14:33
Nie ma sprawy. Daj znać jak wszystko będzie gotowe, opiszesz wrażenia z gry. PZDR!

Cubus
02-10-08, 20:36
Zależy czego oczekujesz od suba?! Szybkości czy niskiego zejścia i mocnego "pierdnięcia". Jeśli to pierwsze to closed, to drugie br. Sprawa jest dość prosta.

awigdackp
03-10-08, 09:57
Na razie troche jakby testuje rodzaje skrzyn bo jak wiadomo najlepiej przekonac sie na własnej skórze miałem juz wszystkie inne rodzaje teraz nastawiam sie na zamkniętą.