PDA

Zobacz pełną wersję : Honda ej9 z silnikiem b18c4 co zrobić...

dmx
24-10-19, 23:13
panowie prośba o poradę co zrobić z Hanią Ej9 z silnikiem b18c4 którą jeździłem 17 lat strasznie szkoda mi ją złomować :(

przesiadłem się na VIII gen bo potrzebne było 5d
Hania zaczęła dymić,mimo to lata jak szalona...pewnie uszczelniacze do roboty...A do tego jest dziura w prawym progu wyszła rdza na nadkolach po 5 latach od roboty,drzwi też rdzewieją więc buda raczej słaba...autem zaliczyłem drobna kraksę jeszcze przed zmianą silnika na 1,8 więc air bag brak....

Zastanawiam się czy ktoś jeszcze bawi się w przekładki silnika w tych modelach Hond...
mam tam jeszcze tłumik przelotowy z nierdzewki 2,5",
lampy xenon zrobione home made z soczewkami z Tourana...działa regulacja elektryczna góra dół
wahacze górne na poliuretanach,
tył hamulców zrobiony na tarcze 240mm
Zegary zrobione na led świecą zimnym białym
Fotele mam kubełkowe z jakiejś japońskiej wersji Accorda kupiłem na allegro mega wygodne były nawet chyba podgrzewane A przynajmniej jeden bo maja jakies kable ale nigdy nie podłączałem....

Ostatnio dostałem jakaś ofertę że złomboli że mogą odkupić auto do rozwalki i nie wiem co zrobić rozbierać i sprzedawać na części czy pozbyć się bez zwłoki....co radzicie

Kriss91
24-10-19, 23:24
Jeśli chcesz odzyskać jak najwięcej złotówek, a masz czas, to rozbierz Hondę na części i sprzedawaj. W całości raczej nie dostaniesz tyle samo.

mixturant
25-10-19, 06:38
Jak buda słaba, a mechanicznie coś podłubane to sprzedawaj na części.
Na swapa B18C4 do remontu w dobrej cenie ustawi się kolejka chętnych. To nadal bardzo chodliwy towar.