PDA

Zobacz pełną wersję : Nagły zanik xenonów

lmk
13-10-19, 19:27
Mam taki problem: przy próbie włączenia świateł mijania, ksenony nie zapalają się (oba). Wczoraj jeszcze było OK, żadnych problemów.

Sprawdziłem bezpiecznik 30A (nr 21 - main headlight) pod kolumną kierownicy - wygląda ok. Z wpiętym bezpiecznikiem słychać kliknięcie w desce rozdzielczej przy wyłączaniu świateł (jak zazwyczaj - to pewnie przekaźnik od ksenonów).
Światła przeciwmgielne są. Pozycyjne są.

Wie ktoś, czy jest jeszcze coś na co mogę już teraz rzucić okiem?

Lucas.FK2
14-10-19, 00:19
A w jakim stanie masz żarniki ? Nie kończył żywota jeden z nich ostatnio ? Zmieniał barwę?
No name'y czy jakieś markowe żarniki ?

lmk
14-10-19, 00:37
A w jakim stanie masz żarniki ? Nie kończył żywota jeden z nich ostatnio ? Zmieniał barwę?
No name'y czy jakieś markowe żarniki ?

Nie przyuważyłem niczego dziwnego ostatnio - nic z nimi nie robiłem odkąd mam auto, więc może faktycznie padł. Wystarczy pad jednego aby przestały oba świecić? Co do nazwy - nie wiem co tam siedzi :confused:

Lucas.FK2
14-10-19, 00:48
Dwa jednocześnie to bardzo małe podobieństwo,żeby zdechły. Takie przypadki widywałem ale na zwykłych żarówkach. Wydaje mi sie,że coś się schrzaniło z elektryką.

lmk
14-10-19, 00:52
Hmm, byłem w ASO niedawno w związku ze spryskiwaczami lamp, podjadę z pytaniem. Dzięki. Wpiszę tu co wypatrzyli.

lmk
18-10-19, 21:14
Miałem dać znać, więc - w ASO dostałem nowe żarniki D2R. Lampy świecą.
Ale chyba nie do końca jest wszystko ok - po zmroku wypatrzyłem, że żarówka potrafi na moment zamigotać, a nawet zgasnąć na ułamek sekundy. Jutro jadę jeszcze raz, to chyba nie koniec.