Zobacz pełną wersję : d17a1 panewka i swap
Sebastian89
13-10-19, 07:58
Witajcie, mam ogromny problem. Mam Honda 7, silnik 1,7 benzyna, wersja na usa z automatem. Jest tam silnik d17a1 bez vteca. Spotkałam opinie ze moge wstawić u siebie doł silnika z d16v1, góra od mojego d17a1. Probował ktoś*z was takiej sztuczki ? d17a1 są niedostępne zbytnio. Myślałem o swapie na cały d16v1, razem z komputerem itp, ale w kilku warsztatach które to robiły dostałem informacje ze musiałbym również mieć*komputer od auta które miało automatyczna skrzynie. Więc kupiłem słupek d16v1. Mechanik martwi sie czy o tłoki i zawory, no i kompresje. Może ktoś*z was probował czegoś*takiego ?
Będzie wszystko działać,to są te same silniki tylko różnią się głowicami,wsadzaj słupek przełóż głowice i śmigaj dalej :)Chyba,że chcesz przejść na manualną skrzynie to musisz kupić skrzynie,kompa,przeprogramować imobilajzer,tunel środkowy od manualnej skrzyni,i powinno śmigać :)
Jeśli o czymś zapomniałem niech mnie ktoś poprawi
Sebastian89
20-10-19, 12:22
Dzieki za odzew :) czekam na głowice, i ruszamy z robota. Najłatwiej bylo by wrzucić całe d16, ale w kilku warsztatach usłyszałem ze musiałbym kupić to z gratami tj komputer itp od auta które RÓWNIEŻ posiadało automat.. Dzieki jeszcze raz :)
Spoko,że mogłem coś i podpowiedzieć :)
Powodzenia!!