PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknący dach...

dmx
08-09-19, 16:49
Panowie od 2tyg jestem właścicielem ślicznej Hani , poza problemem z alarmem (już rozwiązany dzięki wam ) było wszystko Oki....wiadomo jest usterka składania lusterek do zrobienia ale nie pali się....
do dziś...W Warszawie całą noc lało i niestety trafiła mi się przypadłość Ufo czyli cieknący dach a raczej chyba słupek kierowcy....W każdym razie cały fotel mokry, kilka kropel na ręcznym i bok fotel od drzwi...

Przejrzałem forum i wiem że to albo łączenie szyby z uszczelką albo łączenie słupka z dachem puszcza wodę...dodam że mam dach panoramiczny.
Ktoś tam gdzieś napisał że wystarczy odgiąć podsufitkę i posmarować klejem do szyb i z głowy...I stąd moje pytanie

Czy jest ktoś w Warszawie lub okolicach kto coś takiego robił,naprawił i mógłby mi to pomóc ogarnąć zanim mnie naciągnąć na koszty w ASO lub u jakiegoś auto-szklarza...wolałbym sam nic nie szarpać ani nie odcinać żeby mi zaraz coś nie popękało albo jakaś kurtyna trzasnęła...

Oczywiście zapłacę za czas i pomoc :-)

pieciak
10-09-19, 10:04
jaki przebieg auta? i czy mógłbyś zrobić foto tej mokrej okolicy ??

dmx
10-09-19, 16:33
szybko wyschło i nie będzie widać Ale mokro było nad plastikiem z kurtyną powietrzną słupka kierowcy i cały rant podsufitki aż do lampki wewnętrznej był mokry...

Znalazłem posty z 2015 i starsze na civic forum gdzie ludzie opisywali usterkę że u jednych wodą leciała na łączeniu uszczelki z szybą i trzeba było wyciąć i wkleić szybę ponownie A u innych puszczało wodę łączenie słupka z dachem i tam trzeba uszczelnić..

Osobiście mam problem bo nie chce nic zepsuć i nie wiem jak zdjąć podsufitkę bezpiecznie żeby nic nie uszkodzić.

Wacham się czy jechać do blacharza w sprawie łączenia słupka czy do szklarza żeby wyciął i wkleił szybę...

szybko wyschło i nie będzie widać Ale mokro było nad plastikiem z kurtyną powietrzną słupka kierowcy i cały rant podsufitki aż do lampki wewnętrznej był mokry...
Auto jest 2006rok 201000km

Znalazłem posty z 2015 i starsze na civic forum gdzie ludzie opisywali usterkę że u jednych wodą leciała na łączeniu uszczelki z szybą i trzeba było wyciąć i wkleić szybę ponownie A u innych puszczało wodę łączenie słupka z dachem i tam trzeba uszczelnić...

Osobiście mam problem bo nie chce nic zepsuć i nie wiem jak zdjąć podsufitkę bezpiecznie żeby nic nie uszkodzić.

Wacham się czy jechać do blacharz w sprawie łączenia słupka czy do szklarska żeby wyciął i wkleił szybę...

pieciak
10-09-19, 16:47
słuchaj dziwna sprawa bo panorama dach nie rdzewieje bo to szkło, nie wiem jak mogło coś tam puścić... masz auto od 2 tyg? co na to poprzedni właściciel? dla mnie to wada ukryta jak nic! mu tez musiało cieknąć już wcześniej, dlaczego on to zataił? poza tym po odbarwieniach podsufitki i słupków można by odgadnąć ze coś działo się wcześniej. Słuchaj ja bym chyba uderzał do poprzedniego właściciela.

dmx
10-09-19, 16:58
słuchaj dziwna sprawa bo panorama dach nie rdzewieje bo to szkło, nie wiem jak mogło coś tam puścić... masz auto od 2 tyg? co na to poprzedni właściciel? dla mnie to wada ukryta jak nic! mu tez musiało cieknąć już wcześniej, dlaczego on to zataił? poza tym po odbarwieniach podsufitki i słupków można by odgadnąć ze coś działo się wcześniej. Słuchaj ja bym chyba uderzał do poprzedniego właściciela.

Auto przyjechało dwa tygodnie temu z Niemiec,do końca 2018roku i 190tys jest książka z serwisowa z Hondy ,brak jakichkolwiek odbarwień na podsufitkę , jak pisałem jak poczytasz to ludzie piszą w postach z 2015 i starszych że się zdarza w Ufo zwłaszcza w starszych autach poza tym mimo że jest panorama to słupki się łączą z konstrukcją metalową auta A nie tylko z szybą dachu...

Ja pisze tylko to co czytałem może to tylko uszczelka szyby, i wystarczy szklarz...auto ma szyby oryginalne,było mierzone miernikiem lakieru więc bite nie było

pieciak
10-09-19, 17:43
Auto przyjechało dwa tygodnie temu z Niemiec,do końca 2018roku i 190tys jest książka z serwisowa z Hondy ,brak jakichkolwiek odbarwień na podsufitkę , jak pisałem jak poczytasz to ludzie piszą w postach z 2015 i starszych że się zdarza w Ufo zwłaszcza w starszych autach poza tym mimo że jest panorama to słupki się łączą z konstrukcją metalową auta A nie tylko z szybą dachu...

Ja pisze tylko to co czytałem może to tylko uszczelka szyby, i wystarczy szklarz...auto ma szyby oryginalne,było mierzone miernikiem lakieru więc bite nie było
W panoramach nie słyszałem o takich problemach, możnaby link do tych postów z 2015?