Zobacz pełną wersję : Cieknący dach...
Panowie od 2tyg jestem właścicielem ślicznej Hani , poza problemem z alarmem (już rozwiązany dzięki wam ) było wszystko Oki....wiadomo jest usterka składania lusterek do zrobienia ale nie pali się....
do dziś...W Warszawie całą noc lało i niestety trafiła mi się przypadłość Ufo czyli cieknący dach a raczej chyba słupek kierowcy....W każdym razie cały fotel mokry, kilka kropel na ręcznym i bok fotel od drzwi...
Przejrzałem forum i wiem że to albo łączenie szyby z uszczelką albo łączenie słupka z dachem puszcza wodę...dodam że mam dach panoramiczny.
Ktoś tam gdzieś napisał że wystarczy odgiąć podsufitkę i posmarować klejem do szyb i z głowy...I stąd moje pytanie
Czy jest ktoś w Warszawie lub okolicach kto coś takiego robił,naprawił i mógłby mi to pomóc ogarnąć zanim mnie naciągnąć na koszty w ASO lub u jakiegoś auto-szklarza...wolałbym sam nic nie szarpać ani nie odcinać żeby mi zaraz coś nie popękało albo jakaś kurtyna trzasnęła...
Oczywiście zapłacę za czas i pomoc :-)
jaki przebieg auta? i czy mógłbyś zrobić foto tej mokrej okolicy ??
szybko wyschło i nie będzie widać Ale mokro było nad plastikiem z kurtyną powietrzną słupka kierowcy i cały rant podsufitki aż do lampki wewnętrznej był mokry...
Znalazłem posty z 2015 i starsze na civic forum gdzie ludzie opisywali usterkę że u jednych wodą leciała na łączeniu uszczelki z szybą i trzeba było wyciąć i wkleić szybę ponownie A u innych puszczało wodę łączenie słupka z dachem i tam trzeba uszczelnić..
Osobiście mam problem bo nie chce nic zepsuć i nie wiem jak zdjąć podsufitkę bezpiecznie żeby nic nie uszkodzić.
Wacham się czy jechać do blacharza w sprawie łączenia słupka czy do szklarza żeby wyciął i wkleił szybę...
szybko wyschło i nie będzie widać Ale mokro było nad plastikiem z kurtyną powietrzną słupka kierowcy i cały rant podsufitki aż do lampki wewnętrznej był mokry...
Auto jest 2006rok 201000km
Znalazłem posty z 2015 i starsze na civic forum gdzie ludzie opisywali usterkę że u jednych wodą leciała na łączeniu uszczelki z szybą i trzeba było wyciąć i wkleić szybę ponownie A u innych puszczało wodę łączenie słupka z dachem i tam trzeba uszczelnić...
Osobiście mam problem bo nie chce nic zepsuć i nie wiem jak zdjąć podsufitkę bezpiecznie żeby nic nie uszkodzić.
Wacham się czy jechać do blacharz w sprawie łączenia słupka czy do szklarska żeby wyciął i wkleił szybę...
słuchaj dziwna sprawa bo panorama dach nie rdzewieje bo to szkło, nie wiem jak mogło coś tam puścić... masz auto od 2 tyg? co na to poprzedni właściciel? dla mnie to wada ukryta jak nic! mu tez musiało cieknąć już wcześniej, dlaczego on to zataił? poza tym po odbarwieniach podsufitki i słupków można by odgadnąć ze coś działo się wcześniej. Słuchaj ja bym chyba uderzał do poprzedniego właściciela.
słuchaj dziwna sprawa bo panorama dach nie rdzewieje bo to szkło, nie wiem jak mogło coś tam puścić... masz auto od 2 tyg? co na to poprzedni właściciel? dla mnie to wada ukryta jak nic! mu tez musiało cieknąć już wcześniej, dlaczego on to zataił? poza tym po odbarwieniach podsufitki i słupków można by odgadnąć ze coś działo się wcześniej. Słuchaj ja bym chyba uderzał do poprzedniego właściciela.
Auto przyjechało dwa tygodnie temu z Niemiec,do końca 2018roku i 190tys jest książka z serwisowa z Hondy ,brak jakichkolwiek odbarwień na podsufitkę , jak pisałem jak poczytasz to ludzie piszą w postach z 2015 i starszych że się zdarza w Ufo zwłaszcza w starszych autach poza tym mimo że jest panorama to słupki się łączą z konstrukcją metalową auta A nie tylko z szybą dachu...
Ja pisze tylko to co czytałem może to tylko uszczelka szyby, i wystarczy szklarz...auto ma szyby oryginalne,było mierzone miernikiem lakieru więc bite nie było
Auto przyjechało dwa tygodnie temu z Niemiec,do końca 2018roku i 190tys jest książka z serwisowa z Hondy ,brak jakichkolwiek odbarwień na podsufitkę , jak pisałem jak poczytasz to ludzie piszą w postach z 2015 i starszych że się zdarza w Ufo zwłaszcza w starszych autach poza tym mimo że jest panorama to słupki się łączą z konstrukcją metalową auta A nie tylko z szybą dachu...
Ja pisze tylko to co czytałem może to tylko uszczelka szyby, i wystarczy szklarz...auto ma szyby oryginalne,było mierzone miernikiem lakieru więc bite nie było
W panoramach nie słyszałem o takich problemach, możnaby link do tych postów z 2015?