Zobacz pełną wersję : 2.2 cdti wibracje
w00casheck
11-06-19, 19:12
Witam serdecznie. Mam dziwny problem. Jak autko się zagrzeje to zatrzymując się na światłach autko wpada w wibracje(nie zawsze). Wibracje przechodzą jak lekko przegazuje auto. Dzisiaj zauważyłem, że jak przytrzymam sprzęgło na ok. 3 sekundy to wibracje ustępują ale jak tylko puszczę pedał to wibracje wracają. Co to może być?? Nie wydobywają się żadne stuki itd. Autko przyśpiesza ok więc raczej dwumas odpada. Ma zimnym silniku nie ma wibracji. Dzięki za pomoc
Dwumasa nie jest od przyspieszania. Od tego jest sprzęgło. Dwumasa jest do tłumienia wibracji.
w00casheck
12-06-19, 13:04
Tak zgadza sie, poprostu chcialem opisac najdokladniej jak moge. Czytalem kiedys ze podczas zmiany obrotow silnika wydobywa sie hałas jak dwumas uszkodzony a tutaj tego nie ma. Jest cisza
Rozpędz samochód na 5 biegu od 1000 obrotów w górę o obserwuj dźwięki i wibracje. Jeśli coś będzie nie tak to dwumas. Zresztą to i tak będzie on.
w00casheck
12-06-19, 21:29
Rozpędz samochód na 5 biegu od 1000 obrotów w górę o obserwuj dźwięki i wibracje. Jeśli coś będzie nie tak to dwumas. Zresztą to i tak będzie on.
Robiłem tak i płynnie sie rozpedza. Wiadomo troszke trzesie ale cisza jest. Ja osobiscie tez dwumas obstawiam ale dziwi mnie to ze nie zawsze wibruje. Jak wrzuce na luz i dojeżdżam do swiatel to zawibruje a jak trzymam sprzeglo na luzie i jak sie zatrzymam to po puszczeniu sprzegla nie ma nic. Jestem umowiony do mechanika za tydzien to bede wiedziec 😉