PDA

Zobacz pełną wersję : Żarówki podświetlania przycisków radia

rob1_s
06-06-19, 13:29
Witam
W najbliższym czasie w gen. VII córki chcę się zabrać za wymianę spalonych żarówek pokręteł nawiewu, temperatury i klimatyzacji, regulacji lusterek, wysokości świateł i podświetlania przycisków radia OEM. Przejrzałem manuale i inne posty (na różnych forach) dotyczące tych tematów, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie żarówki podświetlają przyciski w radiu. Prawdopodobnie są tam dwie żarówki. Ta z lewej świeci, bo podświetlonych jest kilka przycisków, ale im bardziej w prawo, tym ciemniej, a ostatnie 2 już totalna ciemnica.
Jeżeli ktoś wie, jakie tam są żarówki, to byłbym wdzięczny za info. Zanim zabiorę się za wymianę chciałbym mieć już skomletowane wszystkie elementy potrzebne do wymiany, a nie latać dopiero po sklepach za żarówkami i zostawić rozbebeszoną robotę.

luki1983
06-06-19, 14:02
Z tego co pamiętam te żarówki są z wiązka kabli i to koszt w ASO jakieś 150 zł. Uszkodziłem je przy wymianie radia. Ja to osobiście olałem. Demontaż to sporo dłubania i łatwo uszkodzić cięgna od nawiewu. Cała instrukcja jest w temacie o wymianie radia.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Pomyliłem z żarówkami podświetlenia pokręteł nawiewu... Co do radia to polecam kupić ramkę i zamontować inne radio bo fabryczne to skansen [emoji6]

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

rob1_s
10-06-19, 14:06
Dzięki za info. Rozebrać i tak muszę sporo, bo jak jechałem nią ostatnio w nocy to mnie k....ca brała. Nie cierpię, jak w samochodzie, którym jadę coś nie działa. Więc te wszystkie żarówki muszę wymienić. A co do wymiany radia - nie ma sensu puki działa fabryczne. A że radio skansen ... samochód też, więc to nie razi.