Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zarysowana szybka obrotomierza

Allesp
22-05-19, 10:02
Cześć,

Z uwagi na to, ze mam już niezłe porysowana szybkę obrotomierza zwracam się do was z pytaniem czy ktoś już wymieniał i może polecić jakiegoś sprzedawcę takich szybek? :)
Czytałem ze od type-r ludzie zakładają, podobno mniej się rysują ale nie mogłem znaleźć na alledrogo.
Ach no i pytanie czy dużo roboty przy takiej wymianie jest :)

Pozdrawiam

Zibi_PL
22-05-19, 10:07
Nie lepiej ją zdemontować i wypolerować ściągając przy tym folię refleksyjną? Szybka OEM to kosmos pod względem kosztów.

Demontaż:
http://trafo.net.pl/honda/odnosniki/demontaze/demont_licznika.htm

marcin001984
22-05-19, 21:05
Albo zmatować i polakierować lakierem bezbarwnym.

jelczyk
27-05-19, 21:57
Kup paste TEMPO lekko scierna i do tego sciereczke z mikrofibry. 40 minut polerowania i masz szybke jak nowa. Latwiej bedzie Ci polerowac jak wymontujesz licznik.

Arikuzu
30-05-19, 18:53
Kup paste TEMPO lekko scierna i do tego sciereczke z mikrofibry. 40 minut polerowania i masz szybke jak nowa. Latwiej bedzie Ci polerowac jak wymontujesz licznik.

Dobrze prawi!
Usuniesz wtedy warstwę, o której pisze Zibi_PL, ale efekt więcej niż zadowalający. Osobiscie użyłem tempo do polerowania lamp (mniej pracy, probowalem wczesniej zwykłym tempo). Zastanawiam się tylko, czy nie nakleic teraz jakiejś folii przyciemniającej albo niebieskiej.

CzechuXX
30-05-19, 20:41
K2 lekkościerna też będzie dobra? Taką mam na stanie...

Arikuzu
31-05-19, 19:48
Pewnie. Może się troszkę więcej namachasz ręką :)
Sprawdziłem moją pastę i to jednak nie Tempo, a K2 lamp doctor.

Allesp
01-06-19, 14:50
Ok, widzę ze polerka jest najlepszym rozwiązaniem ..
Ostatnio czytałem ze ludzie naklejają szkła hartowane na swoje wyświetlacze. Ktoś słyszał o tym lub próbował?

Lucas.FK2
02-06-19, 18:05
Ok, widzę ze polerka jest najlepszym rozwiązaniem ..
Ostatnio czytałem ze ludzie naklejają szkła hartowane na swoje wyświetlacze. Ktoś słyszał o tym lub próbował?

Niby jakim cudem ? Szybka jest wygięta,jakie szkło istnieje o takim rozmiarze i wygięciu ?

CzechuXX
08-06-19, 19:10
Polerka zrobiona. Pastą K2 tempo. Już chyba nawet takiej w sklepie nie ma.
Dodam od siebie że robiłem bardzo delikatnie wilgotną szmatką. Na końcu suchą.
Czas razem z demontażem 30-40 min. Na środku raz dwa poszło. Gorzej obrzeża, tam to większość czasu poszła.
Efekt: REWELACJA !!!

https://images91.fotosik.pl/197/c0f443dcaf995f3f.jpg