Zobacz pełną wersję : Moduł Bluetooth/AUX CIVIC VIII
Drodzy,
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem UFO. Rok 2006. Posiadam fabryczne radio tylko z wejściem CD.
Chciałbym bez ingerencji w wizualną kwestie radia ogarnąć sobię AUX lub bluetooth.
Doradzacie jakiś konkretny sprzęt typu moduł bluetooth lub coś innego za nie duże piniondze?
Proszę o pomoc, jestem kompletnie zielony.
Widac, ze jestes zielony :) bo po pierwsze nie wypełniłeś obowiązkowych zapisów regulaminu. Po drugie szanujmy siebie wzajemnie. Wpadasz na forum, pierwszy post i od razu pomocy. Mamy na forum funkcje szukaj (już o jego sprawne działanie można się spierać ale jest) - i może warto byłoby najpierw poszukać, poczytać? Od premiery ufo minęło 13 lat, myślisz, że nikt nigdy nie poruszył tego tematu na forum?
Dokładnie. Ogarnij się
Wysłane z Jabłka za pomocą Tapatalk
Uuu, koledzy jak na elektrodzie polecieli :D
Jak już się ogarniesz to poszukaj sobie o Yatour BTA.
To i ja podpowiem, jak już się pewnie ogarnąłeś ogarnij sobie Xiaomi Roidmi transmiter .. Wkladasz do zapalniczki, telefon do tego podlaczasz po BT a urządzenie ustawiasz na fale FM ... W radiu gra muza na falach FM sterowana z telefonu. Koszt 50 ziko na znanym portalu aukcyjnym lub na chińczykach.
@arrchi
Wada tego rozwiązania - to nigdy nie będzie grało dobrze. Może znośnie, ale nigdy dobrze, jeśli lubisz muzykę i jakość dźwięku ma dla ciebie znaczenie.
@arrchi
Wada tego rozwiązania - to nigdy nie będzie grało dobrze. Może znośnie, ale nigdy dobrze, jeśli lubisz muzykę i jakość dźwięku ma dla ciebie znaczenie.
Przy "jakości" seryjnego audio, płaskość dzwięku z transmittera niewiele zmieni ;)
Daniello18
08-05-19, 17:21
Wiadomo że seryjne audio nie ma super jakości dźwięku ale pogarszanie jej transmiterem to słaby pomysł. Lepiej zrobić sobie aux wg. instrukcji dostępnej na forum a pod nie podłączyć dobry adapter blutetooth - jakość jak z płyty.
jakość jak z płyty.
No tu sie rozpedziles ;) zdaje sie defaultowo ze spotify leci 160kbps :) jak zostawisz ustawienia automatyczne :) do jakości płyty jeszcze kawałek został. Ale zgoda moze byc lepiej niz przez transmiter ;)
Ja mam Yatoura,ale szczerze mówiąc czy jest mi on potrzebny?
Kto teraz na dobra sprawę słucha muzyki z USB?
Mi osobiście nie chce zgrywać sie muzyki i słuchać bez przerwy tego samego-prahistoria dla mnie.
Najlepszym rozwiązaniem jest bluetooth czyli transmiterek Xiaomi,ewentualnie AUX i tyle w temacie. Sam u siebie bede rezygnował z Yatoura i lutuje ścieżki w radiu,żeby pozostawić tylko AUX :)
Ja mam w polifcie pendrive, a w przedlifcie Yatour z karta Sd. W kazdym 10 ulubionych plyt. Sa ludzie, którzy lubią słuchać ciągle tego samego [emoji14] I zawsze mozna podłączyć auxa w razie czego ;)
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja uzywam pendrive na ktorym mam audiobooki. Muza leci z auxa albo radia ;) taka sytuacja
Co do yatour bta. W tym jest zawarty też jednocześnie zestaw głośnomówiący i pytanie jak to działa? W sensie, w obecnych samochodach, podłączasz telefon przez bt, gdy ktoś dzwoni na głośnikach słychać "dzwonek telefonu", klikasz obierz i już. Jednak w przypadku yatour, jak to jest? To jest w zasadzie "zmieniarka" więc, czy przypadkiem w chwili słuchania radia i nagłego telefonu, czy nie trzeba przełączyć się na aux, gdy ktoś zadzwoni? Bo jeśli tak, to taki zestaw to trochę rzeźba.
Co do yatour bta. W tym jest zawarty też jednocześnie zestaw głośnomówiący i pytanie jak to działa? W sensie, w obecnych samochodach, podłączasz telefon przez bt, gdy ktoś dzwoni na głośnikach słychać "dzwonek telefonu", klikasz obierz i już. Jednak w przypadku yatour, jak to jest? To jest w zasadzie "zmieniarka" więc, czy przypadkiem w chwili słuchania radia i nagłego telefonu, czy nie trzeba przełączyć się na aux, gdy ktoś zadzwoni? Bo jeśli tak, to taki zestaw to trochę rzeźba.
Tak wlasnie to dziala. Miałem YT BTA.
Kwestia przyzwyczajenia bo rozmowe odbierasz juz przelaczajac sie na zmieniarkę.
- jak słuchasz radia zwyklego i słyszysz ze dzwoni ci telefon naciskasz mode na kierownicy i aby przełączyc sie na zmieniarke i rozmowa jest odbierana i słyszysz rozmówce na glosnikach od samochodowego audio.
- jak słuchasz muzyki z telefonu to gdy ktos zadzwoni - słyszysz dziwek dzwonka w glosnikach tez wtedy naciskasz przycisk zmiany utworu w górę i tez rozmowa jest odiberana.
wiec w zasadzie robisz to bez odrywania rąk z kierownicy.
NIe pamietam tylko jak było z rozłaczaniem. Ale chyba wystarczyło sie przełączyć ze zmieniarki przyciskiem Mode z kierownicy na radio albo na CD i rozmowa była rozłączana.
MikeFoto, pewnie marne na to szanse, ale czy na wyświetlaczu radia pojawi się info kto dzwoni?