PDA

Zobacz pełną wersję : Auto alarm ds512

evil_kid
11-04-19, 14:43
Cześć,
Używa ktoś z Was alarmu firmy Tytan? Głównie chodzi mi o ten model,ale może być opinia na temat innych modeli.
Chodzi mi o to,że specyfikacja producenta podaje iż ten alarm nie będzie w 100% wykorzystywał wszystkich swoich funkcji w UFO...
A może macie jakieś godne polecenia alarmy,których używacie?
Przeszukałem wątek ,ale niestety nie mogłem znaleźć nic na w/w temat Tytana...
Pozdrawiam

MikeFoto
11-04-19, 15:40
Przeleciałem specyfikacje tego cuda, to mówiąc szczerze, szału nie robi. Praktycznie to samo robi każdy lokalizator z chin za kilkadziesiąt zł.
Problem z tymi lokalizatorami jest taki że łatwo jest zagłuszyć sygnał i taki alarm robi się bezużyteczny.
Lepiej iść w nietypowe zabezpieczenia które uniemożliwią odjechanie autem. Mechaniczne czy elektroniczne. Ale coś nietypowego.
Zważywszy że teraz kradną auta wtykając odpowiednie urzadzenie w złącze Diagnostyczne OBD. I to własnie poleciłbym zabezpieczyć w pierwszej kolejności.

evil_kid
11-04-19, 15:56
Zgadza się co do zabezpieczeń, ale chce założyć alarm aby auto choć na trochę zaczęło wyć po otwarciu drzwi, maski ect.To nie ma być najważniejszym zabezpieczeniem,bo będą inne,które będą chroniły auto, to ma tylko powyć.
GPS będzie to będzie,nie będzie to też się nic nie stanie,bo wiem ,że zagłuszają.

filipfm
12-04-19, 13:05
Wycie po otwarciu drzwi mozna ogarnąć przecinając jeden kabelek w wiązce. Zdaje sie gdzies tu na forum nawet było wskazane który. Bez tego fabryczny alarm jest absolutnie bezużyteczny.