Zobacz pełną wersję : Problem z alarmem i centralnym po rozładowaniu aku
miałem przygodę rozładowania akumulatora (zostawiłem na światłach bo brzęczek mi przestał działać....) i po rozruchu z kabli zaczął wyć alarm i nie da się go rozbroić z pilot...musiałem wyjąć bezpiecznik m.in od radia też jak i lampki i czegoś jeszcze, dopiero mogę jeździć, samochód normlanie odpala da się jechać ale wyje alarm :( nie pomogło odpięcie klem n a dłużysz czas, po włożeniu bezpiecznika i dotknięciu klem, zaczyna znowu wyć :( .
ktoś może miał taki problem? albo przynajmniej wie jak to ogarnąć...
Auto Civic ep2
Hej. O jakim alarmie mowa? Fabryczny czy jakiś inny?
Hej. O jakim alarmie mowa? Fabryczny czy jakiś inny?
żebym ja wiedział... :(
Podrzuć chociaż zdjęcie pilota, może coś się znajdzie w internecie :)
https://naforum.zapodaj.net/25f05dcc99e9.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/d6f0b3f4e8d0.jpg.html
Pilot wygląda na oryginalny hondowski tylko pytanie jaki jest tam alarm, bo z tego co się orientuję to fabrycznie mało które auta wyjeżdżały z fabryki z alarmem. A centralny zamek normalnie działa Ci z pilota? Rozumiem, że podmianę pilota na drugi czy też samej baterii w pilocie już próbowałeś.
Gdzieś w internecie znalazłem instrukcję ponownego kodowania pilota:
1. włączyć zapłon.
2. wykonać 3-krotnie:
- w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania
- w ciągu 4 sek. wyłączyć zapłon
- w ciągu 4 sek. włączyć zapłon
- w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania
po czym samochód zostanie zablokowany i odblokowany
3. w ciągu 4 sek. nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania
4. w ciągu 10 sekund wykonać:
- nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania pierwszego pilota
- samochód zostanie zablokowany i odblokowany
- nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania drugiego pilota
- nacisnąć przycisk zablokowania lub odblokowania trzeciego pilota
5. Wyłączyć zapłon.
6. wyciągnąć kluczyk
UWAGA: Jeśli programujesz mniej niż 3 piloty, to po ostatnim wyciągnąć kluczyk.
Może pomoże :)
Cześć, dziś wszystko posprawdzalem i niestety nic to nie dało, nie było żadnej reakcji na to kodowanie w stylu "samochód zostanie zablokowany i odblokowany" z dwóch pilotów więc nie jest to wina ani bateria ani wadliwych pilotów :(
Hej.
W takim razie spróbuj go może odłączyć. Spójrz w ten link, ktoś miał już podobny problem http://civicklub.pl/forum/showthread.php?267494-Jak-dezaktywowa%E6-alarm
nie było mnie przez ten cały czas przy samochodzie by to sprawdzić wszystko i zająć się tematem dalej ale wróciłem więc:
takim razie spróbuj go może odłączyć. Spójrz w ten link, ktoś miał już podobny problem
odłączyłem tą centrale (białe pudełko), wkładam bezpiecznik odpowiadający za alarm,centralny,radio, lampkę z dachu i uwaga...Wyje syrena od alarmu:(:confused::mad:
zgłupiałem w tym momencie...
Zostawię to dla kogoś jak by szukał i miał kiedyś podobny problem -sprawa się rozwiązała po wymianie samej syreny która znajduje się za prawym tylnym boczkiem (wersja uk, w ueropejskiej może być z drugiej strony). Podmiana centrali która znajduje się pod kierownicą nie pomogła, nawet odpięcie również, po włożeniu bezpiecznika i przy idpietej centrali i tak wyla syrena. :)