Zobacz pełną wersję : czy głowica od d16z6 automat nadaje się do mini-me ?
Chciałbym wiedzieć czy głowica od d16z6 (razem z zaworem v-tec i pokrywą jeśli to ma znaczenie), która siedziała na automacie nadaje się do mini-me na blok d15b7 z manualem ? Nikt w mojej okolicy nie ma hondy w automacie więc nie mam jak porównać, a mam możliwość kupienia w dobrej cenie takiej.
Wiem, że komp powienien być z wersji manualnej, ale jak z tą głowicą ?
silnik to silnik, a skrzynka to skrzynka.
glowica jest ta sama, kompa musisz miec od manuala
ewentualnie można przerobić kompa, kiedyś coś czytałem na ten temat na forum.
Komp to nie będzie problem. Chodzi mi głownie o głowicę czy nie ma różnic, choć wydaje mi się, że nie powienno być i tak jak mówi QUBA silnik to silnik a równica to skrzynia i komp, który tym sterował.
jeżeli nie bierzesz kolektora ssącego razem z głowicą to nie będziesz miał problemów.
a jeżeli tak to będzie troszkę rzeźby ale do zrobienia. przepustnica potrzebna też od manuala
A co powiecie w kwestii zajechania głowicy.
Taka z automatu będzie mniej zajechana od takiej z manuala.
Na dobrą sprawę to chyba by tak było, bo w manualu zawsze ludzie pałują takie silniki :rolleyes:
jeżeli nie bierzesz kolektora ssącego razem z głowicą to nie będziesz miał problemów.
a jeżeli tak to będzie troszkę rzeźby ale do zrobienia. przepustnica potrzebna też od manuala
ja do siebie swapowalem d16z6 ktory jezdzil wlasnie z automatem i nie bylo zadnych problemow z przepustnica, jest taka sama
czyli jednym słowem gra warta świeczki