Zobacz pełną wersję : jak naprawic takie uszkodzenie
[center:c129649c5b]http://images2.fotosik.pl/3/1vec0x6ienxpxjhsm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1vec0x6ienxpxjhs.html)[/center:c129649c5b]
Mame takie uszkodzenie felgi jak na zdjeciu. Moje pytanie to czym samemu moge to usunac albo przynajmniej troche zniwelowac? Czy pasta polerska zalatwi troche sprawe?
jesli wypolerujesz to usuniesz farbe razem z napisem. najprawdopodobniej jednak zalatwi to sprawe. o polerowaniu felg czytaj kilka tematów niżej.
o polerce czytalem , ale nie chce ich calych polerowac , a moze jakas inna pasta to usune??
albo spolerujesz rant, albo do lakiernika i szpachlowanie/lakierowanie. Nic innego nie wymyślisz...
jakie szpachlowanie? tez wypoleruje, tyle ze potem polakieruje.
Czym to wypolerowac?? np. Automax , Autosol co najlepsze??
Czym to wypolerowac?? np. Automax , Autosol co najlepsze??
zioooom :roll: :571:
temat o polerowaniu masz w tym dziale zaraz obok
zioooom
temat o polerowaniu masz w tym dziale zaraz obok
czytalem i dlatego napisalem ktory lepszy Autosol czy Automax czy moze jakis inny
zadną pastą z tym nic nie zrobisz bo ubytki lakieru sa zbyt duże !!! Najmniej inwazyjnym wyjsciem jest delikatne przeszlifowanie papierem sciernym tych ubytków lakieru na feldze i zamalowanie tego lakierem po samym ranciku felgi tak zeby nie zamalowywac napisu .... nie bedzie idealnie ale nie bedzie sie tak rzucac w oczy chociaż .....
A jezeli chcesz miec idealnie to szpachlowanie + lakierowanie calej felgi , zanim sie połozy bezbarwny to mozna wykonac taki napis-naklejkę i potem zalakierowac to lakierem bezbarwnym i nie powinno byc sladu :mrgreen:
ja nie wiem jak ktos chce takie cos zapolerowac..... chyba boszem i to dobrym przeciez tam sa dziury!!! zrob tak jak napisal przedmowca papieri i jedziesz albo oddaj to do specjalistow zrobia tak ze nie bedzie nic widac,,....
są dwa wyjścia - szpachlowanie szpachlą aluminiową albo napawanie i polerowanie. O spolerowaniu pastą zapomnij - szkoda roboty bo i tak nic z tego nie będzie