PDA

Zobacz pełną wersję : Tein Street Advanced Z opinie/porówania

lukasmc
20-03-19, 13:01
Czy ktoś miał styczność z zawieszeniem Tein Street Advanced Z? Jak się ono ma w porównaniu do innych zawieszeń dostępnych na rynku z regulacją twardości? Cena jest dość mocno kusząca ale jak z jego charakterystyką? Nada się to do latania na ulicy i okazjonalnego upalania na TD? Sprężyny z tego co widzę to 8/4kg więc będzie miękko na tyle. Różne opinie na internecie można wyczytać, że są dość "bouncy". Ktoś ma z nimi doświadczenie?

Secik
20-03-19, 14:46
też chętnie się dowiem o opiniach na jego temat, bo rozważam dość mocno zakup takiego zawiasu do EK4

Secik
25-03-19, 23:12
Nikt nic ?

Vajrus11
26-03-19, 23:24
ahhh ten tein, niektórzy na dźwięk tej firmy mają mokro. Sam tego nie miałem, zawias od nich miał kolega w GT4 dokładnie tein flex i można powiedzieć że zużył się równo. Po 15k km tyle amorki siadły całkiem a przednim dużo do tego nie brakowało. Nie wiem jak teraz ale wtedy był problem z ich regeneracją. Najbliższy serwis których to robił był w UK, Regeneracja ok 2k pln z przesyłką i cholera wie jak potem to działa i przede wszystkim ile. Na forach czy to w pl czy to zagranicznych ludzie też mają podzielone zdania, jednym wytrzymuje rzekomo po 100tys km i się nic nie dzieje innym siada po 10. Trochę tak jak z pomarańczowymi koni jeden ma farta, drugiemu zaraz strzeli. Flex czy advance Z czy jakieś jeszcze inne wszystko podobne tak jak i opinie na ich temat. U siebie w autach zawsze miałem kity koni, kolega znowu wszystko składa na b8 z eibachem czy h&r i każdy jest zadowolony. Z tym że b8 trochę lepsze na dziury, koni tak średnio ale tez daje radę :) . Pewnie zaraz ktoś napiszę że tam regulacja i lepsze tylko pytanie do czego ? Ile razy użyjesz regulacji śmigając 98% czasu po mieście czy w trasach ?

Secik
27-03-19, 14:08
Dzieki zawsze to jakas opinia i informacja
To moze ISC ? A moze AP ?