Zobacz pełn± wersję : Nakładka na klamkę zewnętrzn± przedni±
Drodzy forumowicze, nie znalazłem żadnego podobnego tematu, a słyszałem że w pocz±tkowych rocznikach modelu był problem z klamkami przednimi. Mianowicie odpadła mi srebrna nakładka na klamkę i teraz mam pytanie czy da się wymienić sam± nakładkę (nie udało mi się jej wprawdzie nigdzie znaleĽć), ale czy da się j± w jaki¶ prosty i nieszkodliwy sposób zdemontować, tak żeby jej nie uszkodzić z innej klamki i zamontować w mojej (w jaki sposób? na klej?) czy muszę wymieniać cał± klamkę, a boję się że nie dobiorę łatwo koloru a cena klamek też nie jest niska.
Na klej... ja swoj± kleiłem z 5 lat temu na jaki¶ dwuskładnikowy poxipol i trzyma jak zła :)
Drodzy forumowicze, nie znalazłem żadnego podobnego tematu, a słyszałem że w pocz±tkowych rocznikach modelu był problem z klamkami przednimi. Mianowicie odpadła mi srebrna nakładka na klamkę i teraz mam pytanie czy da się wymienić sam± nakładkę (nie udało mi się jej wprawdzie nigdzie znaleĽć), ale czy da się j± w jaki¶ prosty i nieszkodliwy sposób zdemontować, tak żeby jej nie uszkodzić z innej klamki i zamontować w mojej (w jaki sposób? na klej?) czy muszę wymieniać cał± klamkę, a boję się że nie dobiorę łatwo koloru a cena klamek też nie jest niska.
Ja mam ostatni rocznik 2011 i też klamka odpadła :)
Przykleiłem j± na elastyczny, bezbarwny klej montażowy. my¶lę że da radę przekładka samego srebrnego elementu z innej klamki - ta osłonka powinna być przykręcona od spodu ¶rubkami (to te gniazda na ¶ruby się ułamuj± i klamka odpada)
przykleić, nie przejmować się. Samej nakładki nie da rady zmienić bez demontażu boczka. Jak sobie pomy¶lałem ile z tym roboty (problem wyst±pił u mnie w ubiegłym roku), to wpu¶ciłem trochę kleju i do momentu zobaczenia tego w±tku zapomniałem o sprawie ;)
Dzięki za pomoc, w takim razie spróbuję zdobyć dowoln± klamkę żeby wzi±ć z niej nakładkę, bo moja się zgubiła w trasie. Pierwszy raz jak mi odpadła to przykleiłem, ale trzymała się tylko kilka miesięcy i raz po trasie, patrze a tu nie ma nakładki :mad: