Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań Honda Gen 8

Panchoss
28-12-18, 14:59
Cześć,

na wstępie dodam że to mój pierwszy post/temat na tym forum i użyłem przedtem opcji szukaj ;)
Kilka dni temu zakupiłem Hondę Civic gen 8 1.8 5d w pięknym czerwonym kolorze według "oficjalnych informacji" auto przejechało od 2008 jakieś 100tys km we włoszech, po czym zostało sprowadzone do polski i miało niedużą stłuczkę (prawy tył - klapa, szyba, nadkole) udokumentowane zdjęciami, fakturami z napraw etc.

Auto posiada ciekawe wyposażenie które mnie do niej przekonało, ale i wzbudziło pewne wątpliwości

Mój civic posiada jednocześnie kamerę cofania, tylne czujniki parkowania i fabryczny zestaw głośnomówiący "Honda Hands Free".
Moje pytania są następujące -czy kombinacja czujniki plus kamera w ogóle występowała fabrycznie, czy jest to dodatkowa opcja dobrana przez pierwszego właściciela?
Czujniki trzeba jakoś ręcznie uzbroić? Moje niespecjalnie działają...
Czy przez system Honda Hands Free można puścić muzykę po BT? Nie jestem w stanie tego rozgryźć... A może posiada ktoś listę komend głosowych wraz z opisem działania w języku angielskim?
Czy odtwarzacz DVD ukryty w schowku służy do odtwarzania video czy aktualizacji firmware nawigacji i komputera pokładowego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi/podpowiedzi :)
Rafał

Lucas.FK2
28-12-18, 15:29
Masz przedlifta. W przedlifcie czujniki parkowania zawsze były opcją.
Nie da sie puścić muzyki przez BT. Nie ta era nie ta epoka.
Kamera cofania to również opcja.
Odtwarzacz DVD w schowku służy tylko do odczytu map,żadnych wideo czy też różnych bajerów tam nie puścisz.

Panchoss
28-12-18, 15:45
Czyli zakładam że mam wersję Executive ze wszystkimi dodatkami?
Dodatkowo z tego co się orientuje są mocno podzielone zdania dotyczące wymiany progów w tej wersji - czy faktycznie jest to bardzo skomplikowana operacja?

Lucas.FK2
29-12-18, 12:05
Tak masz Executive. Jeśli to z włoch faktycznie to możesz nie mieć grzanych foteli-to normalne w zależności od rynku.
Progi ? Pewnie masz na myśli Type-S/ Type-R
Musisz wymienić wszystko dookoła czyli dokładki nakładki błotników no i wyżej wymienione progi,jeśli sie na tym nie znasz,nie bierz się za to,bo łatwo można sie w konia zrobić przy poszukiwaniu takich elementów.

Panchoss
30-12-18, 13:47
Grzane fotele mam przednie, kupiłem tą hondę z myślą o włożeniu w nią trochę serca - mam zamiar na dniach wrzucić jej fotki na forum i pomyśleć nad planem udoskonalenia tego autka.

Lucas.FK2
30-12-18, 16:09
Długa droga Cie czeka :D