Zobacz pełną wersję : honda Hr-v gaśnie, zbyt niskie obroty
Witam, od pewnego czasu mam problem z autem hr-v 1.6b+g mianowicie, po rozgrzaniu auta i wciśnięciu np sprzęgła obryty bardzo spadają nawet do 200 i silnik gaśnie, kilka minut później do 400 wtedy jakoś daje rade i nie gaśnie i obroty zaczynają wracać na swoja standardowa prace około 700, a za następne parę minut jest co raz lepiej aż w końcu problem ustaje, co morze być odpowiedzialne za takie zachowanie? benzyna czy gaz jest tak samo, na gazie tylko próbuje się ratować benzyna przed zgaśnięciem ale i tak gaśnie.
Zacznij od czyszczenia przepustnicy i resetu kompa.. Tez mnie to czeka bo tez uciekają mi obroty..
A jak sie resetuje kompa?
jest do tego auta jakis kabel?
wyciągasz bezpiecznik w skrzynce podpisany jako ECU na chwilke :) w hr-v nie tzreba przeprowadzać "nauki" wystarczy pojedzić troche i auto samo załapie nowe ustawienia ale jak masz troche czasu to wysarczy odpalic auto i poczekać aż sie zagrzeje i włączy wentylator póżniej wyłącasz zapłon i odpalasz jeszcze raz i juz :) oczywiście nie robi sie tego na rozgrzanym aucie tylko na ZIMNYM i bez włączonych odbiorników i nie dotykasz niczego :) przed resetem jeszcze sobie zczytaj błedy "spinaczem" :) procedaura nauki ECU i zczytywania błędów jest taka sama dla całej D serii, kostke masz za tunelem środkowym od str pasażera taka 2 PIN
kazik2_h9w3
24-12-18, 10:37
Ja bym sie pokusil o czyszczenie krokowego