Zobacz pełn± wersję : Szpilka w 4 gen
Elo zioms
Na wstepie powiem ze jestem lama wiec sory za takie pytanie.
Chodzi o to ze nie mam jednej szpilki i kolo jest mocowane na 3. Na dniach bede wymienial koncowki drazkow kierowniczych wiec moge mechaniorowi od razu zlecic zrobenie tego. Chodzi o to, ze jaka mam szpilke kupic, czy sa jakies specjalne wymiary dla civica 4 gen? zmierzylem srednice suwmiarka i wyszlo ze 10mm. Sorry za takie banalne pytania ale czy musze wiedziec cos wiecej? :D i ile to mniej wiecej moze kosztowac taka szpileczka? :D
Pozdro 600
szpilka w aso 15 zl za sztuke, gosc dal mi od concerto mowil ze wszystkie sa takie same, teraz tylko czekam na wymiane tego dziadostwa podobno nie jest to skomplikowane , u ciebie poszla z przodu czy z tylu?
z przodu
[ Dodano: 16 Listopad 2005, 13:00 ]
nie da rady jakos taniej? bo 15 tu 15 tam i sie zbiera pare setek, a kasy ni ma :/
wydaje mi sie ze 15 pln za jedna szpilke ktora potrzebujesz jest cen± nawet w miare atrakcyjna jak na aso i niewatpliwie szkoda czasu na szukanie jej gdzies indziej taniej , dla przykladu szwagier musial kupic jakies 2 specjalne sruby z takimi smiesznym gwintem do automatycznej skrzyni w 3000gt i zaplacil kolo 800- 900 stow w dodatku czekal na nie 3 tygodnie, tak wiec z tego wynika że ceny niektorych czesci w aso sa cholendarnie wysokie , a niektore czesci nieczesto bywaja sporo tansze od najgorszych podrob , zycie mnie tego nauczylo ze najpierw dzwonie wlasnie do aso a potem szukam alternatywy, zreszta i tak nie wiem po co ten wywwód bo nie znajdziesz szpilki w podrobie takie rzeczy tylko w ASO :grin:
podobno nie jest to skomplikowane
zależy w jakim modelu. U mnie trzeba było rozebrać zwrotnicę (tarcza, zacisk, piasta itp) żeby je wypchn±ć. Trochę roboty z tym jest...
skoro w ASO szpilka kosztuje 3 lirty paliwa to raczej nie masz co szukac gdzie indziej :shock: no i ja nie mam nawet co proponowac uzywki :wink:
domyslam ze same nie wyjda i bedziesz musial zrywac cala piaste i na imadlo :)
Robota nie jakas skomplikowana ale troche srubek odkrecic trzeba
ja ostatnio wymieniałem u siebie tylko ze w 5 gen. Szpilki poza ASO sie nie znajdzie chyba ze jakim¶ cudem szkoda czasu na szukanie a pozatym mozliwe ze przy wymianie moze sie łozysko rozlecieć u mnie naszczescie wytrzymało daj to jakiemu¶ zaufanemu mechanikowi żeby Ci łozyska nie rozwalił bo chciał zaoszczedzić troszke czasu
ile cie ta usluga kosztowala ?
razem z wymiana przegubu wewnętrznego 140 zł oczywi¶cie sama robocizna