PDA

Zobacz pełną wersję : d15b7 prośba o wskazówki w modach

coupe 15
25-09-08, 11:09
witam serdecznie
chciał bym uzyskać pomoc w zdobyciu wszelkich potrzebnych info na temat modyfikacji tego silnika pozostawiając orginalny blok i głowice ( można przerobić a nawet trzeba tylko zależy mi na tym żeby nie wymieniać głowicy tylko ją zmodyfikować)
zależy mi na konkretnych informacjach, fotorelacjach listach potrzebnych części (rozumiem że części tj: pierścienie , uszczelniacze zaworowe, panewki najlepiej z ASO)
przez jesień zimę chciał bym systematycznie kompletować potrzebne części a na wiosne połączyć małą rewoltę pod maską z malowankiem całej hani

Z góry dzięki z pomoc, jeżeli nie trafiłem na odpowiednie forum tematyczne to sorki, ale jestem nowy na forum to mój 2albo 3 post,
dzięki za pomoc przy problmie z hamulcami udało sie to naprawić dzwoniłem do kolegi który mi to naprzwiał dzisiaj od samego rana wiem że wymienił cały płyn hamulcowy, założył zestawy naprawcze cylinderków z przodu zajżał do tylnych bębnów odpowietrzył pocfzyścił i podobno jest git. sprawdzę po pracy jeszcze raz dzieki za wskazówki

skobel
27-09-08, 19:29
Poszukaj na forum, a jak nie znajdziesz to dopiero zadawaj pytania. W tym silniku jak i we wszystkich można przeprowadzać podobne modyfikacje. Zmienia się tylko rozmiar i często cena częsci. Przerabiać silnik możesz na dwa sposoby:
1. Pod Turbo
2. N/A
Dlatego polecam Ci lekturę działu - Tematyczne - Turbo N/A Swap

coupe 15
28-09-08, 14:33
dzieki za namiay na temat którego szukam. nowy jestem n tym foum i dle tego zdarzaja mi sie wpadki takie jak ta . sorki za nie ten dział i pytanie i dzieki za pomoc