Zobacz pełną wersję : subwoofer+orginalne radio
Czy da sie podlaczyc pod orginalne hondowskie radio z 7gen wzmacniacz i subwoofer.Jak to zrobic??
Nie wiem jak wygląda takie radio, ale jeśli oddasz to w ręce jakiegoś elektronika, który zna się na rzeczy bez problemu powinien wyprowadzić wyjście z przed wzmacniacza na rca i wtedy będziesz mógł podłączyć wzmacniacz.
Ewentualnie masz drugą opcję, trochę gorszą jakościowo, a mianowicie znaleźć wzmacniacz, który ma wejście (nie wiem jak się to dokładnie nazywa więc opisze) pod które podpina się wyjścia ze wzmacniacza radiowego, czyli te kabelki które idą do głośników.
b.negative
25-09-08, 07:17
Ewentualnie masz drugą opcję, trochę gorszą jakościowo, a mianowicie znaleźć wzmacniacz, który ma wejście (nie wiem jak się to dokładnie nazywa więc opisze) pod które podpina się wyjścia ze wzmacniacza radiowego, czyli te kabelki które idą do głośników.
Ciężko znaleźć taki wzmacniacz, jedyne co widziałem na rynku to Lightning Audio (czyli tak na prawdę Rockford Fosgate. Ostatnio Bolt B.300.4 w świetnym stanie poszedł na Allegro za 150zł! 7 lat temu kosztował 999zł...). Nawet w najnowszych swoich wzmacniaczach mają te wejścia, przejściówki są w komplecie. Miałem tak kiedyś zrobione w czinkłeczento, marna jakość dźwięku, nie polecam. Moja rada: w miarę możliwości zmień radio.
Pozdrawiam.
Moja rada: w miarę możliwości zmień radio.
Pozdrawiam.
Najlepsza opcja :) nie wiem jak w 7 gen ale ja u siebie jak włożyłem inne radio nie mogłem się podnieść z wrażenia o ile lepiej to wszystko gra.
Dokładnie to zmien radio i nawet sie nad tym niezastanawiaj bo jakosc dzwieku jaką produkuje radyjko seryjne jest poprostu niedoprzyjęcia niewiem czemu honda wstawia badziewia ale ja u siebie wsawilem pionka i to dopiero zaczelo grać,
w gta 480 blaupunkta masz wejscia direct in wiec powinno sie dac podlaczyc te radio z twojej furki
Zostaw radio oem i dorzuc wzmacniacz, chociazbyz sie zesral to nie zasilisz dobrze suba samym radiem.