Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brak mocy na trasie

tezapl
04-10-18, 08:58
Witam

Problem mam już dłuzszy czas a mianowicie:
-wybierajac sie na dluzsza trase autostrada tak po ok 30 km pojawia sie problem z brakiem mocy:
np.: 5 bieg, 110km - nagle brak mocy albo spadek mocy (pomaga dopiero zwolnienie pedału gazu i tak za piatym razem zaskakuje i jest ok)
Niestety wczoraj jechalem 300 km i problem sie nasila.

Wymienialem silniczek krokowy na "podobno sprawny" i silnik szarpal od razu po zalozeniu,
takze przeczysciclem stary silniczek ale niestety jest problem po staremu.

Macie moze jakies pomysly ? wymienic cala przepustnice czy szukac gdzie indziej problemu?
(spalanie mam takie samo, tyylko ten problem na dluzszych odcinkach jazdy)

pozdrawiam

Mindfullofhigh
04-10-18, 15:25
Swiece, przewody sprawdzone? Moze wali iskre gdzies na lewo i hanka nie ma takiej mocy jaka powinna miec...

tezapl
04-10-18, 21:02
swiece nowe, przewody jutro jescze posprawdzam.

YaroŁódź
09-10-18, 19:02
swiece nowe, przewody jutro jescze posprawdzam.

Jakie przewody w d14 tam są już cewki zapłonowe.

tezapl
09-10-18, 19:37
sprawdzilem wszsystkie przewody i wygladaja ok

udalo mi sie polaczyc z ecu, bledy mam takie:
P0132 Heated oxygen sensor (HO2S) 1, bank 1 �“ high voltage Wiring short to positive, HO2S, ECM Oxygen sensor (O2S) 1, bank 1 �“ high voltage Wiring short to positive, O2S, ECM
P0135 Heated oxygen sensor (HO2S) 1, bank 1, heater control �“ circuit malfunction Fuse, wiring, HO2S, ECM
P0141 Heated oxygen sensor (HO2S) 2, bank 1, heater control �“ circuit malfunction Wiring, HO2S, ECM
P0443 Evaporative emission (EVAP) canister purge valve �“ circuit malfunction Wiring, EVAP canister purge valve, ECM

Z tego co udalo mi sie wyczytac to zabrac sie najpierw za egr - takze sprobuje wyczyscic i dam znac
(pytanie mam lamerskie - jesli odlacze kabel zasialania od egr to normalnie bedzie wylaczony i mozna jezdzic tak bez potrzeby kupowania zaslepki?)
Ogolnie mam zamiar usunac katalizator i dac zaslepke na egr zeby chociaz odrobine poprawic osiągi :)