PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o pokrywę silnika (maskę)

Pablo18Kce
24-09-08, 11:14
Witam.

Parę dni temu miałem małego dzwona. do wymiany jest kilka elementów ale generalnie Hania z tego wyjdzie.
Chciałem się tylko dowiedzieć, czy maska z sedana 4d 92-95 podejdzie do hb eg4 3d ? czy to są inne maski ?
Oraz co powiecie o tym zderzaku: http://www.allegro.pl/item437478819_zderzak_przod_przedni_honda_civic_92 _95_hb_nowy.html
Jego i tak trzeba potem malować prawda ?
Pytam bo nigdy nie miałem potrzeby naprawiać auta po stłuczce więc proszę potraktujcie pytania poważnie.

Pozdrawiam
Paweł

Martin_urs
24-09-08, 11:16
zadzwoń i zapytaj czy zderzak da się pomalować bez problemów. Bo jeśli nie jest do malowania, to będzie farba odłazić. a co do maski, to z tego co wiem, nie jest ona zamienna między sedanem/ hb i coupe (bo do hb i coupe pasuje ta sama)

piroman
24-09-08, 11:32
maska z sedana nie pasuje do hb/coupe a co do zderzaka to tez podobno sa problemy z pomalowaniem nawet jesli sprzedawca twierdzi ze zderzak jest pod malowanie - wychodzi taka delikatna fakturka i ciezko uzyskać taką gładkość jak na oryginale, więc ja bym zakupił oryginalne używki

wanciak86
24-09-08, 11:54
Maska nie pasuje na bank.

z tym zderzakiem nie ma problemow z malowaniem, mam ten sam , miesiac temu byl malowany i niemam z tym najmniejszego problemu:) wszystko ladnie pieknie ( mam zderzak od tego samego goscia )

Pablo18Kce
24-09-08, 11:57
No to już wiem wszystko. Dzięki Panowie za informacje.
wanciak86 jak możesz powiedz ile płaciłeś za malowanie tego zderzaka.

Pozdrawiam
Paweł