PDA

Zobacz pełną wersję : Części blacharskie Honda Civic 6 EJ/EK 97' HB 3D

Sławek3
25-08-18, 07:34
Witam. Po pierwsze nie wiem, czy odpowiedni dział jak nie to proszę o usunięcie postu lub jego przeniesienie. Drugie to pytanie do osób z większym pojęciem / wiedzą o poradę / informację dotyczącą części zamiennych blacharskich do Hondy Civic 6 generacji rocznik 97' HB czyli przedlift jeśli ma to znaczenie na jakość materiału z jakiego są wykonane . Pozdrawiam

mały_miszcz
26-08-18, 11:28
Zamienniki zawsze sa gorsze. Maski gnija od spodu, zderzaki i blotniki srednio leżą. I trzeba je pasowac. Dosc czesto tez po czasie leca. Nie wiem czy epoksyd cos pomoze.
Oryginaly w dobrym stanie sa znacznie lepsze. Tyle ze dostac w dobrym stanie graniczy z cudem...

Piechox
28-08-18, 08:05
kupiłem zamiennik reparaturki nadkoli tylnych do ej9. Spasowanie nawet niezłe ale blacharz musiał się napocić. Zobaczymy po czasie kiedy ruda wyjdzie.

mały_miszcz
28-08-18, 11:32
Jakby Ci wycynował, i zaepoksydował to pewnie nie wyjdzie. Ale pewnie tego nie zrobił więc maks. 3 lata ;)

Piechox
28-08-18, 18:52
Jakby Ci wycynował, i zaepoksydował to pewnie nie wyjdzie. Ale pewnie tego nie zrobił więc maks. 3 lata ;)

Jak nie będę śmigać hondą zimą to i ruda nie wyjdzie. szach mat.

mały_miszcz
29-08-18, 11:09
Chciałbym to zobaczyć po kilku latach :D

Sławek3
29-08-18, 20:10
Dziękuję Panowie za odpowiedź. OEM wygrywa, tylko i tak blacha w tych autach to średniak, a w szczególności gdy są już wiekowe. Nic nowego pewnie nie odkryłem 🙂