PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie dostane plastik blokujacy wypadanie ciegna z klamki wew.?

m_joker
24-09-08, 07:41
Koledzy, mam do Was wielkie pytanie.
Gdzie moge dostac ten plasticzek, ktory jest przy wewnetrznej klamce - w niego wlozone jest ciegno do otwierania drzwi od wewnatrz. Ma on jednoczesnie za zadanie blokowanie tego ciegna aby nie wypadlo z klamki.
w firmie Romix znalazlem plastik o wymiarach: srednica: 7,2mm ciegno: 6mm - nie wiem czy ten podejdzie. Pamieta ktos moze wymiary?
Pozdrawiam

straznik
24-09-08, 15:06
przy odrobinie szczescia za 30 zl kupisz cala klamke u handlarzy jak nie znajdziesz plastiku co na pewno bedzie trudne

mirrr
24-09-08, 15:18
Ja w tym tygodniu kupiłem od x-tygrysek-x dwie wewnętrzne klamki z elektrycznym sterowaniem szyb za w super stanie za 40zł.

demonobiker
24-09-08, 16:04
kolego jesl to taka mała pierdółka co razem z cięgnem wchodzi w klamkę to 0,20gr. w każdym sklepie motoryzacyjnym, najlepiej starą mieć na wzór...

drex87
25-09-08, 16:06
a kupiłem od fiata 126p i pasuja idealnie :D po 20groszy za sztukę

Cairo
26-09-08, 10:02
Cza było m_joker powiedzieć to bym Ci dorzucił do innych gadżetów co ode mnie kupowałeś.

mirasek
26-09-08, 12:51
Ten element można dorobic z różnych rzeczy, ja uciąłem kawałek plastikowego kołeczka do wkrętów ścianowych, i robi ;) Warto też lekko podgiąć cięgno, będzie pewniej sie trzymało.

m_joker
26-09-08, 13:31
Cza było m_joker powiedzieć to bym Ci dorzucił do innych gadżetów co ode mnie kupowałeś.

Widzisz Cairo, czlek dopiero polamal jak sciagal tapicere z drzwi gdy zakladal tweety. Niby juz kiedys zdejmowalem, ale tym razem sie polamaly

PS.
Potwierdzam, od fiata 126p pasuja idealnie. Sa 2 rodzaje. Roznia sie zewnetrzna srednica trzpienia (jedne do ciegna zamka, drugie do ciegna ssania). Pasuja te o mniejszej srednicy (nie pamietam ktore to, ale chyba do drzwi)