PDA

Zobacz pełną wersję : środkowy tunel a raczej jego brak w 5d

okrucik
24-09-08, 00:41
Mam civica 5d z 2001 roku, ktory nie jest wyposazony w srodkowy tunel miedzy przednimi siedzeniami. Niby spoko sprawa dla dzieciaków, które moga w koncu pobiegac po tym autobusiku :) Chciałbym to miejsce jednak "zabudować". Czy taka środkowa konsola z nowszych wersi pasuje do mojego modelu? Może ktoś z Was robił już taki zabieg i orientuje się, gdzie można takie coś zakupić (oprócz szrotów;) pozdrawiam

Mr_Harry
24-09-08, 20:38
Kupić można na allegro lub w Honda Polska. A kwestia ile kosztuje jest już inną sprawą. Mam ten tunel i powiem szczerze, ze użyteczność jest średnia. Można niby coś schować, ale z przejściem między siedzeniami jest kiepsko. Polecam konsole po liftingu - mają chyba zamykane schowki na płyty i miejsce na 1 kubek z tyłu (stare miały na 2). Osobiście szukałbym na aukcjach u użytkowników honda_tanio i CCU_honda, lub dzwonił do nich i wypytywał. Wersja GB jest oczywiście inna i nie pasuje.

krisVTI
01-03-09, 15:42
Witam! Mam również civica 5d z 2001 roku. Kupiłem ową konsolę z wersji po liftingu (2005r) i ...o zgrozo nie pasuje!!! Dźwignia hamulca ręcznego nie pasuje oraz popielniczka. Dzwoniłem do ASO Honda ale tam widać nie mają pojęcia o spasowaniu tych części - podobno od 2003 r. montowali je już w standardzie w wersji 1.6 przed FL... Była jeszcze inna wersja tej konsoli, która nie łączyła się z deską rozdzielczą ale o spasowaniu tej części nie mam pojęcia. Zastanawiam się czy zmiana dźwigni hamulca ręcznego by coś dała...jeśli Ktoś wie coś na ten temat proszę o podpowiedź...
Pozdrawiam:)

Mr_Harry
02-03-09, 08:13
Jak to dźwignia nie pasuje? Chodzi o plastik na dźwigni, czy ona jest w innym miejscu? Nie masz chyba z anglika? Zrób jakieś zdjęcia, może coś poradzimy.

bcn
02-03-09, 08:54
z tego co sie orientuje to tunel nie pasuje do seryjnego recznego - trzeba miec uchwyt recznego dopasowany do tego tunelu (tak mi mowil facet z allegro, jak chcialem montowac)

krisVTI
02-03-09, 11:28
Jak to dźwignia nie pasuje? Chodzi o plastik na dźwigni, czy ona jest w innym miejscu? Nie masz chyba z anglika? Zrób jakieś zdjęcia, może coś poradzimy.

Nie nie mam anglika(Civic 1.6 ES auto kupiłem w Belgii). Żeby zamontować ową konsolę trzeba ściągnąć ten plastik z ręcznego...i tu właśnie jest problem bo dźwignia hamulca jest przesunięta względem tego otworu w konsoli i w żaden sposób nie pasuje. A przesunąć tego mechanizmu raczej się nie da.
Co do gościa z Allegro to on twierdzi że trzeba wymienić dźwignię hamulca ręcznego na jakąś z nowszego modelu. Tylko czy to rzeczywiście będzie pasić a nie chcę już wpędzać się w koszty:(?

Mr_Harry
02-03-09, 15:07
Myślałem, że tunel masz z anglika :) No jeżeli zmienili dźwignię, to najprościej jest ją kupić ze szrotu/demontażu z allegro. Cena w serwisie pewnie zniechęca.