MikeFoto
07-08-18, 13:34
Zakładam nowy temat bo chciałbym zebrać opinie użytkowników boxów dachowych.
Za jakiś czas czeka mnie zakup takiego pudła, a informacje w necie, ilośc modeli, rozwiązań nie przynosi konkretów, a rodzi więcej pytań.
Nie mam żadnego doświadczenia z boxami, ale wstępny plan jaki mam, to box który, będzie dość szeroki (najszerzej jak się zmieści na OEM belki) i stosunkowo krótki, tak aby nie wystawał nad szybę przednią oraz aby bez problemu otwierała się klapa. Wychodzi mi zatem ok 130-145cm długości i ok 300-330l pojemności (na narty nie jeżdżę więc narciarski jest mi zbędny). Plan jest taki aby pomalować go pod kolor auta :)
Dlatego jeśli jesteś użytkownikiem boxa dachowego podziel się opinią, w szczególności:
1. Jaki model ?
2. Jakie wymiary - długość / szerokość / wysokość ?
3. Subiektywne odczucie głośności przy prędkości autostradowej?
4. O ile wzrosło spalanie?
5. Jak oceniasz sam box: wykonanie, użytkowanie, pojemność ?
6. Mile widziana fotka auta z takim boxem z przodu i z boku
Za jakiś czas czeka mnie zakup takiego pudła, a informacje w necie, ilośc modeli, rozwiązań nie przynosi konkretów, a rodzi więcej pytań.
Nie mam żadnego doświadczenia z boxami, ale wstępny plan jaki mam, to box który, będzie dość szeroki (najszerzej jak się zmieści na OEM belki) i stosunkowo krótki, tak aby nie wystawał nad szybę przednią oraz aby bez problemu otwierała się klapa. Wychodzi mi zatem ok 130-145cm długości i ok 300-330l pojemności (na narty nie jeżdżę więc narciarski jest mi zbędny). Plan jest taki aby pomalować go pod kolor auta :)
Dlatego jeśli jesteś użytkownikiem boxa dachowego podziel się opinią, w szczególności:
1. Jaki model ?
2. Jakie wymiary - długość / szerokość / wysokość ?
3. Subiektywne odczucie głośności przy prędkości autostradowej?
4. O ile wzrosło spalanie?
5. Jak oceniasz sam box: wykonanie, użytkowanie, pojemność ?
6. Mile widziana fotka auta z takim boxem z przodu i z boku