Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błędy po diagnozie przez warsztat - możliwe?

axiks698
30-07-18, 19:30
Witam.
Dziś byłem na sprawdzeniu samochodu w pewnym warsztacie w moim UFO z '07r i troszkę jestem zaskoczony błędami, które tam otrzymałem i chciałbym się Was poradzić czy to aby możliwe? U innego mechanika otrzymałem informacje, że być może słabe aku, a faktycznie auto długi czas stało bez jazdy.

oto co uzyskałem za błędy:
KLIMA: (uprzedzam, że nigdy nie miałem z nią problemów i wszystko działa jak należy...)
-cięgno mieszania powietrza
-cięgna mieszania powietrza kierowcy
-utrata łączności z modułem
-utrata łączności z modułem wskaźników

NADWOZIE:
-utrata łączności z modułem świateł
-utrata łączności z modułem MICU
-utrata łączności z modułem drzwiowym ( zdarzyła się sytuacja kilka razy, gdzie nie mogłem otworzyć z pilota, otworzyłem kluczykiem i pilotem już normalnie wszystko działa)

Nie tak dawno temu miałem sytuacje, gdzie wywaliło mi bezpiecznik i przez jakiś czas nie działał ekran oraz światła.... Wymiana bezpiecznika po 3-4 dniach załatwiła sprawę. Może mieć to coś wspólnego? Przyznaje, że jestem w szoku, bo Pan zasugerował, że kręciłem licznik... :eek::mad:

filipfm
30-07-18, 21:36
Witam.
Dziś byłem na sprawdzeniu samochodu w pewnym warsztacie w moim UFO z '07r i troszkę jestem zaskoczony błędami, które tam otrzymałem i chciałbym się Was poradzić czy to aby możliwe? U innego mechanika otrzymałem informacje, że być może słabe aku, a faktycznie auto długi czas stało bez jazdy.

oto co uzyskałem za błędy:
KLIMA: (uprzedzam, że nigdy nie miałem z nią problemów i wszystko działa jak należy...)
-cięgno mieszania powietrza
-cięgna mieszania powietrza kierowcy
-utrata łączności z modułem

NADWOZIE:
-utrata łączności z modułem świateł
-utrata łączności z modułem MICU
-utrata łączności z modułem drzwiowym ( zdarzyła się sytuacja kilka razy, gdzie nie mogłem otworzyć z pilota, otworzyłem kluczykiem i pilotem już normalnie wszystko działa)

Nie tak dawno temu miałem sytuacje, gdzie wywaliło mi bezpiecznik i przez jakiś czas nie działał ekran oraz światła.... Wymiana bezpiecznika po 3-4 dniach załatwiła sprawę. Może mieć to coś wspólnego? Przyznaje, że jestem w szoku, bo Pan zasugerował, że kręciłem licznik... :eek::mad:

Co do klimy to ciezko powiedziec, a co do utraty łączności, to może być słabe aku. Ja kupowałem auto w zimie i stało na placu jakiś czas w najgorsze mrozy. W ASO wyskoczyły te błedy, ale po ich skasowaniu nie wrocily przez 5 lat, od ktorych mam to auto

axiks698
30-07-18, 22:00
Super dzięki za informację. Czyli wychodzi, że błąd powstał przez Aku bądź też przez moją wymianę bezpiecznika, bo kiedy spalił mi się bezpiecznik od świateł, który jak dobrze pamiętam również odpowiadał za oświetlenie rejestracji (winowajcą okazał się LED w podstawietleniu..) a ja żeby tylko dojechać do domu bo była noc podebralem ten, który wyłączył mi również wyświetlacze w aucie... Jeszcze jakby ktoś mógł mi to potwierdzić to byłbym wdzięczny, bo mam moralniaka aż i cały czas rozkminiam :)