Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak prądu Ep2

pablo.it
25-07-18, 18:38
Witam,
Nie mogę sobie poradzić z problemem w mojej ep2, ostatnio na parkingu zgasiłem samochód i już nie odpalił. Objaw jest taki że po przekręceniu stacyjki działa kilka kontrolek które przygasają, i poza tym nic kompletnie nie działa, nie słychać pompy, żadnych dźwięków, brak również wszystkich świateł w tym awaryjne.
Na początku myślałem że akumulator ale podmieniłem z innego samochodu, mój aku też sprawny 12,6V na klemach, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki w przedziale silnika i pasażerskim, dwa przekaźniki pgm-fi przy komputerze też sprawne, masa do karoserii i silnika sprawdziłem, klemy od aku nie są zaśniedziałe.
Miał ktoś taki przypadek i wie co mogę zrobić bądź gdzie szukać przyczyny? Proszę pomocy ;(

yoyek
27-07-18, 08:25
jak po przekreceniu kluczyka kontrolki przygasaja, to moze stacyjka/imo?

rooter666
28-07-18, 11:01
jw. zacznij od kostki stacyjki

Bobik
29-07-18, 15:45
Zrób nowa masę i spróbuj. Nawet taka tymczasowa z grubego kabla. Miałem taki przypadek że masa niby była ok ale jak było obciążenie to się grzala.

pablo.it
30-07-18, 20:50
jak po przekreceniu kluczyka kontrolki przygasaja, to moze stacyjka/imo?

jw. zacznij od kostki stacyjki
Właśnie na początku nie wspomniałem że bez kluczyka też nie działają światła, w tym awaryjne. Odłączyłem stacyjkę, immo ale dalej brak prądu.

Zrób nowa masę i spróbuj. Nawet taka tymczasowa z grubego kabla. Miałem taki przypadek że masa niby była ok ale jak było obciążenie to się grzala.
Spróbuję nową masę i dam znać.

Dzisiaj zastosowałem metodę zwarciową. Podłączyłem amperomierz między klemę- a - w aku. Później wypinałem po kolei bezpieczniki. Na każdym było 0.08 i tylko w jednym spadło do 0.00 przy bezpieczniku nr. 9 kiedy go wypiąłem, w skrzynce bezpieczników w przedziale silnika.