Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Grzanie samochód

Hieret
18-07-18, 20:30
Witam. Ostatnio moja Honda przeszła generalny remont silnika od głowicy zaworów po sam dół ponieważ brała olej 1 l na niecałe 1000 km. Teraz nie bierze nic. Posiadam honde civic 7 w sedanie 1.6 silnik czysta benzyna. Zaczął mi się nowy problem. Mechanik kazal mi jeździć oszczędnie żeby silnik się dotarł i krecilem ja max do 3 tys. Tak na około. 1500km. Potem zacząłem już kręcić ja do 5 - 6 i kiedy byłem w trasie i dojechałem do terenu gdzie trzeba było zwolnić nagle kontrolna weszła na czerwono. Od razu się zatrzymałem i miałem wywalony płyn z chłodnicy korek mogłem normalnie odkręcić i nawet mi nie strzelił nic. A w zbiorniku wyrownawczym było pod sam korek. Na wolnych obrotach nie wywala mi płynu a na wysokich wywala. Został wymieniony Termostat i dalej jest to samo. Sprawdzona uszczelka pod głowica testem na co2 i nic. Co może być przyczyną? Czy jeżeli wymienię chłodnice wszystko będzie ok? Bo mam trochę wątpliwości? Ktoś ma jakąś radę? Ps. Również została dobrze odpowietrzona

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

marian91
18-07-18, 22:41
Zapowietrzony układ chłodzenia być może

iron82
19-07-18, 17:08
U mnie też wywalał płyn do zbiorniczka. Problemem był korek na chłodnicy. Koszt 30 zł. Wymieniłem i mam problem z głowy od ponad pół roku.