PDA

Zobacz pełną wersję : miska pękła

qba1983
22-09-08, 20:57
nie spotkalem sie sle roziwazanie jest jedno...
musisz kupic miske, moze byc uzywana.
a i uszczelke, kup orginalna.

Infected
22-09-08, 21:00
Witam.

Sprawa wygląda dość nieciekawie. Dziś podczas wymiany oleju silnikowego i odkręcania śruby spustowej pękła mi miska olejowa wzdłuż uwypuklenia nad gwintem. Po zakręceniu śruby nie idzie jej dociągnąć i wzdłuż pęknięcia kapie olej. Jestem załamany.
(Civic 97 1.5)

Czy ktoś spotkał się już z takim mezaliansem albo ma jakiś pomysł?

havok
22-09-08, 21:20
Przepraszam, ale posty są przenoszone zgodnie z czasem ich powstania, a odpowiedź była podana wcześniej w temacie na innym forum (który to temat został skasowany na prośbę autora Infected). Także problem zawarty jest w poście powyżej :)

Infected
22-09-08, 21:26
roziwazanie jest jedno...

no a nie dało by się tego jakoś pospawać? bo to pęknięcie nie jest duże..

przeraża mnie perspektywa wymiany miski.

Skoti
22-09-08, 22:28
mozesz spawac ale lepiej cie wyjdzie kupno nowej. nie wiadomo ile wytrzyma pospawana miska a spawanie tez za darmo nie jest. Nowe miski eni sa takie drogie. Przy wymianie jest troche zabawy bo jest troche śrub do odkrecenia

Infected
23-09-08, 18:53
Panowie a co byście powiedzieli na pomysł żeby to doraźnie uszczelnić żywicą epoksydową?

Szczelina jest naprawde niewielka, przez noc skapnęło mi nawet ni kilkadziesiąt ml oleju. Może jakby spuścić olej osuszyć wszystko i odtłuścić to jakoś by się udało to uszczelnić?

Poksipol wytrzymuje temperature do 170st są do nawet do kupienia żywice takie jak ta: link (http://www.karolewscy.pl/index.php?p175,jb-auto-weld-56-8g-klej-do-spawania-na-zimnoweld-56-8g-klej-do-spawania-na-zimno)..

do jakiej temperatury nagrzewa się olej w d15z7?
co o tym sądzicie?

qba1983
23-09-08, 21:03
wydaje mi sie ze juz lepsze bedzie spawanie...