Zobacz pełną wersję : miska pękła
nie spotkalem sie sle roziwazanie jest jedno...
musisz kupic miske, moze byc uzywana.
a i uszczelke, kup orginalna.
Witam.
Sprawa wygląda dość nieciekawie. Dziś podczas wymiany oleju silnikowego i odkręcania śruby spustowej pękła mi miska olejowa wzdłuż uwypuklenia nad gwintem. Po zakręceniu śruby nie idzie jej dociągnąć i wzdłuż pęknięcia kapie olej. Jestem załamany.
(Civic 97 1.5)
Czy ktoś spotkał się już z takim mezaliansem albo ma jakiś pomysł?
Przepraszam, ale posty są przenoszone zgodnie z czasem ich powstania, a odpowiedź była podana wcześniej w temacie na innym forum (który to temat został skasowany na prośbę autora Infected). Także problem zawarty jest w poście powyżej :)
roziwazanie jest jedno...
no a nie dało by się tego jakoś pospawać? bo to pęknięcie nie jest duże..
przeraża mnie perspektywa wymiany miski.
mozesz spawac ale lepiej cie wyjdzie kupno nowej. nie wiadomo ile wytrzyma pospawana miska a spawanie tez za darmo nie jest. Nowe miski eni sa takie drogie. Przy wymianie jest troche zabawy bo jest troche śrub do odkrecenia
Panowie a co byście powiedzieli na pomysł żeby to doraźnie uszczelnić żywicą epoksydową?
Szczelina jest naprawde niewielka, przez noc skapnęło mi nawet ni kilkadziesiąt ml oleju. Może jakby spuścić olej osuszyć wszystko i odtłuścić to jakoś by się udało to uszczelnić?
Poksipol wytrzymuje temperature do 170st są do nawet do kupienia żywice takie jak ta: link (http://www.karolewscy.pl/index.php?p175,jb-auto-weld-56-8g-klej-do-spawania-na-zimnoweld-56-8g-klej-do-spawania-na-zimno)..
do jakiej temperatury nagrzewa się olej w d15z7?
co o tym sądzicie?
wydaje mi sie ze juz lepsze bedzie spawanie...