PDA

Zobacz pełną wersję : gdy drzwi się nagrzeją, zamek drzwi za kierowcą się nie otwiera.

picasso2000
10-06-18, 14:39
Mam taki problem, który zaobserwowałem ostatnio stawiając samochód w miejscu narażonym na mocne nagrzanie. Gdy nagrzeje się jego lewa strona, czyli przede wszystkim lewe tylne drzwi, to przy próbie otwarcia samochodu bolec się nie podnosi i drzwi się nie otwierają.
Jeśli samochód otwieram gdy stoi w chłodniejszym garażu to nigdy z tym problemu nie było. Oczywiście drzwi otwieram z pilota. problem jest tylko z tylnymi lewymi drzwiami.

Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Dlaczego wysoka temperatura wpływa na problem z otwarciem się zamka?

grzymu
10-06-18, 17:30
Mi w te zimę przy -20'C nie zawsze otwierały i zamykały się drzwi. Siłowniki były do wymiany a na mrozie dopóki nie nagrzałem w aucie to nie reagowały ale to zrozumiałe... Zimno tak działa, no ale od ciepła?

rm_125
11-06-18, 07:53
Z zamkami to jest kosmos do drzwi przednich pasażera zamawiałem zamiennik na dwa razy bo pierwszy nie spasował.
Ostatnio wymieniałem na tyle bo jeździłem bez a otwieranie przydało się dla juniora. I zamówiłem jeden zamek nie pasuje ten bolec ruchomy. Wkurzyłem się i wcisnełem jakoste uniwersalne siłowniki i działa.
A do 5D cieżko trafić z zamiennikiem.

A jak masz taki problem to nie dociekaj jego przyczyny tylko wymieniaj ;)