Zobacz pełną wersję : swap k24 do ufolka
witam panowie otoz nadeszlapora na zmiane auta 7 gen k20a3 sluzy bardzo dobrze i tak sie zastanawiam jakby tu jakas k serie do ufa obecnie pod maska 1,4 :( najchetniej bym jakas 160 hp k20 wlozyl badz k24 chociazby to 190hp .
ma ktos pomysla jak to spiac w rozsadnych pieniadzach z wykorzystaniem fabrycznych czesci
skrzynia moze byc bez szpery od jakiegos acco frv czy innej hondy lapy i polosie myslalem na to od ufo typera i o ile sie nie myle silnik wiazka i komp z accorda 8 gen powiniwn podejsc na kostki ufola o ile bsi podpasi moze ktos cos wie???
Ja robię coś w ten deseń. Miałem 1.4, teraz jest 2.4.póki co nie ukończyłem jeszcze projektu, ale już niedaleko nie mniej jednak do 7 gen, ale mniej więcej to tosamo, tylko łapki inne
marcin001984
08-06-18, 19:16
Kolega Rafał tu z forum włożył K24 do UFO, ale on miał 1.8.
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?225848-K24Z3-HB-5D-Sport-NIGHTHAWK-by-kali1987
tylko tu kolega kasy nie zalowal :) mnie az tak to rozrzutny nie jestem na hondate i itp itd chcalbym zlozyc seryjne k24 nawet to 190koni na skrzyni nawet od accorda bo chodza po tysiaku a prawdopodobnie powinna podpasic jedynie z typera ufo uzyc polosi lap chlodnic i takich drobnosci , widzialem ze komp w accordzie 8 gen ma identyko kostki jak w ufie o ile byc moze podeszla by wiaska i bsi to by to w jaks normalnych pieniadzach zlozyl
romekex dołóż do swojej skrzyni 6 bieg,zmień FD, tylko nie z Accorda 2.4, bo tam było 4,3. Nie zawiesisz skrzynki z AccVII na Twoich seryjnych łapach, ale wnętrzności z niej pasują plug and play. Zawsze można też dodać drugi sterownik - tylko podłączony równolegle. ORG steruje immo i resztą pierdół, a K24 silnikiem, tylko przejściówkę trzeba zrobić. Minus - będzie świecił Check