Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka wyższa gałka podejdzie do Civic Vi

jachu123
10-05-18, 08:18
Założyłem Short Shifter do Civica VIgen i automatycznie drążek zmiany biegów jest niżej. Mam 195 cm wzrostu i taki niższy drążek jest dla mnie uciążliwy. Szukam jakieś oryginalnej gałki od Hondy która w swojej budowie będzie wyższa niż standardowa z Civica VI. Obecna ma około 85mm. Gałka typu EPMAN Mugen Spoon Skunk2 też ma wysokość ok 85 mm, wiec taka odpada. Gałki typu "dildo" nie wchodzą w grę. Może macie jakieś inne propozycje gałek ?

mixturant
10-05-18, 08:47
Kupiłeś aluminiowy short shifter? Możesz odezwać się do kolegi Tyliq, on produkhje shorty i możesz sobie wybrać długość części nad kulką.

jachu123
10-05-18, 10:05
Tak aluminiowy. Ale nie pytam się o inny Short Shiter, tylko o propozycje wyższych gałek zmiany biegów

kamil39
10-05-18, 11:01
Mozesz zrobic short shifter w taki sposob, ze biegi beda wchodzic krotko, lecz wyokosc gałki będzie na oem miejscu....

mixturant
10-05-18, 12:11
I takie wlasnie rozwiazanie proponuje koledze. Tyliq ma takie shorty w ofercie na pewno. Koszt mniejszy niz wyszukana wyzsza galka :)

tommmmm
10-05-18, 16:35
Ewentualnie założyć przedłużkę np taką:
http://www.modified.pl/manufactur/modified-pl/shifter-extension-honda-przedluzka-drazka-zmiany-biegow.html

posejdon
18-05-18, 10:03
Tylko jeśli chcesz przykręcać przedłużkę to musisz wiedzieć, że daje ona odwrotny efekt od shorta i w ogólnym rozrachunku może wyjść tak, że skok dźwigni będzie jak w serii.

login
19-05-18, 10:06
Kup "normalny", stalowy short shifter bo ta aluminiowa popierdułka i tak Ci się prędzej czy później złamie.
Ustal sobie długość od kulki do gałki, a przy zamówieniu poproś o przedłużenie. Jeśli Tyliq Ci tego nie ogarnie, to przemo_wb zrobi Ci na taką długość, jaką będziesz chciał. A oprócz tego będziesz zamiast gównianej hondowskiej, plastikowej tulejki będziesz miał łożysko, czyli shifter nie do zabicia.