teduniook
21-09-08, 22:03
Witam
Niedawno zakupiłem Civica 3D z 98 roku i mam w związku z nią kilka pytań:
1. Jak w temacie jest to silnik 1.4i, lecz słyszałem głosy że jeżeli samochód ten był kupowany w salonie w Niemczech to nie ma on 75 tylko 90 KM. Czy to prawda ?
2. Zbiornik paliwa - jaka pojemność 45 czy 53 litry ?
3. Wskaźnik paliwa - działać jakoś działa tylko nie wiem czy prawidłowo. Czy po wyjęciu klucza ze stacyjki ma opaść do pozycji zerowej czy wskazywać ilość paliwa ? W czasie jazdy wraz ze spalaniem benzyny opada.
4. Samochód trzymam pod blokiem czy istnieje duże prawdopodobieństwo dostania się do wlewu i spuszczenia paliwa ? czy jest to w jakiś sposób zabezpieczone ?
5. Jaki jest mniej więcej koszt napełnienia lodówki od klimy ?
Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam wszystkich właścicieli i użytkowników Hondy Civic :)
Niedawno zakupiłem Civica 3D z 98 roku i mam w związku z nią kilka pytań:
1. Jak w temacie jest to silnik 1.4i, lecz słyszałem głosy że jeżeli samochód ten był kupowany w salonie w Niemczech to nie ma on 75 tylko 90 KM. Czy to prawda ?
2. Zbiornik paliwa - jaka pojemność 45 czy 53 litry ?
3. Wskaźnik paliwa - działać jakoś działa tylko nie wiem czy prawidłowo. Czy po wyjęciu klucza ze stacyjki ma opaść do pozycji zerowej czy wskazywać ilość paliwa ? W czasie jazdy wraz ze spalaniem benzyny opada.
4. Samochód trzymam pod blokiem czy istnieje duże prawdopodobieństwo dostania się do wlewu i spuszczenia paliwa ? czy jest to w jakiś sposób zabezpieczone ?
5. Jaki jest mniej więcej koszt napełnienia lodówki od klimy ?
Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam wszystkich właścicieli i użytkowników Hondy Civic :)