Zobacz pełną wersję : duże zużycie paliwa
Cześć mam pytanko otóż po mini me auto zaczęło mi dużo palić spokojnie 10-11L. Leci dużo spalin z wydechu, autko traci na mocy no i czuć benzyną, więc ewidentnie coś z mieszanką. Co może być przyczyną?? w zasadzie to dużo jest rzeczy które wymieniłem przy mini me i może z tym być związane i tu jest właśnie problem.Zmieniany był m.in rozrząd, krokowy, kolektor ssący z wtryskami,komputer( z obd2 na obd1) przepustnica,filtr powietza , filtr paliwa. Z początku myślałem ,że to przez czujnik powietrza dolotowego ( był check ponieważ nie mam czujnika ) ale zastąpiłem chwilowo rezystorem i bez zmian. Przy mini me też odłączałem tą puszkę pod kolektorem to chyba jakiś filtr węglowy ale to raczej nie ma nic wspólnego. Ma ktoś jakiś pomysł ??
a dobrą mape masz ? ;p może masz z onne j głowicy i Ci wtryski przelewaja
Z początku myślałem ,że to przez czujnik powietrza dolotowego ( był check ponieważ nie mam czujnika ) ale zastąpiłem chwilowo rezystorem i bez zmian. Przy mini me też odłączałem tą puszkę pod kolektorem to chyba jakiś filtr węglowy ale to raczej nie ma nic wspólnego. Ma ktoś jakiś pomysł ??
Za duża rzeźba żeby cokolwiek powiedzieć o przyczynie, doprowadź to do serii. Mapa też powinna być pod ten setup przygotowana, może jest przelana znacznie i/albo w ogóle nie pod te wtryski
na dniach będę podłączał wtryski od y7 stary komp i zobaczę czy będzie poprawa, póki co dziś odłączyłem lambdę - żaden check się nie zapalił no i auto tak samo jeździ więc nic się nie pogorszyło ani poprawiło
na dniach będę podłączał wtryski od y7 stary komp i zobaczę czy będzie poprawa, póki co dziś odłączyłem lambdę - żaden check się nie zapalił no i auto tak samo jeździ więc nic się nie pogorszyło ani poprawiło
To pewnie mapę masz z powyłączanymi czujnikami i sztywną dawką paliwa. Jedź do kogoś ogarniętego na strojenie bo sam sobie nie poradzisz