Zobacz pełną wersję : Regeneracja uszczelek
Mam pytanko. W mojej EJ6 są już wyblaknięte uszczelki, najbardziej chodzi mi o te na dachu, od bocznych tylnych szyb i tych listwach przy szybie na drzwiach przednich. Da rade je jakoś zregenerowac, zeby byly znowu czarne czy zostaje jedynie wymiana na nowe lub zostawic takie jak sa?
https://www.detailer.pl/sklep/zabezpieczenie-i-dressing-plastikow/299-meguiar-s-ultimate-protectant.html
mozna sprawdzic stara szkole = podrzewanie opalarka na youtubie znajdziesz na pewno filmy ktore to ukazuja np na zderzakach glownie to stara szkola Vagowców:), dachowe sa gladkie wiec mozna je tez troche przepolerowac, pokrywanie chemia jest dobre na chwile tak jakbys pudrowal trupa:) wiec alboo 2 pierwsze inwazyjne metody albo nowki jesli efekt ma byc trwaly. zadne magiczne pasty odzywiajace nie sa trwalym rozwiazaniem.
Sproboje tymi metodami jak mowiles, a jak nie pomoze to wtedy pomysle nad jakas chemia. Mam nadzieje ze cos pomoze, bo nowych zbytnio nie usmiecha mi sie kupowac