Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy zawieszenie z type R podejdzie do zwyklego 5D

Yankes
18-03-18, 09:23
Mam pytanko.Mam mozliwosc kupna dobrego zawieszenia z type r ale czy bedzie ono pasowac do zwyklego ufo 5D?

kuba_ce
18-03-18, 12:55
Z przodu są inne śruby mocujące McPherson do zwrotnicy - 14mm w FN2 a 12mm w FN1.
Pytanie po co Ci taka zawiecha? Oprócz betonu, ona nic sobą nie reprezentuje.

Yankes
18-03-18, 13:04
sam odpowiedziales na moje pytanie.Chce glebe ;)

kuba_ce
18-03-18, 13:12
To zmień sprężyny na np prokity - będzie niżej i sztywniej.
Amortyzatory z FN2 mają beznadziejną charakterystykę- auto tylko podskakuje na drodze.

zolw82
18-03-18, 16:53
Mam odmienne zdanie, w porównaniu do 5d fn2 prowadzi się i wybiera dziury zupełnie inaczej, trzeba pamiętać żeby taka przekładka miała sens wypadałoby zmienić zwrotnice z całymi amforami i sprężynami i stabilizatorem to chodzi o przód a z tylu koniecznie nie wolno zapomnieć o belce bo ona ma 2razy grubszy stabilizator w sobie.

Yankes
18-03-18, 20:04
ja chce tylko przelozyc same amorki ze sprezynami,niechce za bardzo przerabiac auta.Nie wybieram sie nim na tor ,chce zeby wygladal

sweter
18-03-18, 21:12
Do samego wyglądu to wystarczą same eibachy obniżające, czego chcieć więcej?

przemek82
20-03-18, 20:57
Do samego wyglądu to wystarczą same eibachy obniżające, czego chcieć więcej?
Myślisz że do samego wyglądu eibach jest ? O tu się grubo mylisz o wiele lepiej się auto prowadzi nie nurkuje nie wychyla się jak stara łajba itp.

sweter
20-03-18, 22:42
Myślisz że do samego wyglądu eibach jest ? O tu się grubo mylisz o wiele lepiej się auto prowadzi nie nurkuje nie wychyla się jak stara łajba itp.

Tzn: jest dokładnie tak jak piszesz tylko nie rozwinąłem do końca myśli :p chodzi o to, że eibachy są prostszym rozwiązaniem niż przeróbka czegokolwiek pod zawias z type R