Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mocne szarpanie auta przy 2 tys obrotów podczas przyspieszania

piteroo
15-03-18, 20:19
Pany nie wiem co to już może być, już mam tego auta dość. Swap z 1.6 na 2.2 robiony jakieś 600km temu, wcześniej wszystko było git, ostatnio zatankowalem auto wyjeżdżam że stacji i podczas przyspieszania przy 2 tys obrotów cholernie szarpie, dławi go jakby miał zgasnac kurde. Powyżej 2 tys, auto jedzie już normalnie, czego to może być wina?

Sprawdzone i zrobione
Nowe oringi uszczelki pod wtryski
Nieszczelności w układzie dolotowym sprawdzone brak jakichkolwiek
Świece wyczyszczone
Aparat zapłonowy przejrzany, kolega mówił że była tam masakra, elementy poluzowane czy coś, ale złożyl to na nowo

Zamówiłem nowe przewody wysokiego napięcia, ale wątpię że to coś da....

Co obstawiacie że jest problem jakiś czujnik, może aparat zapłonowy walniety jest?

Pali się check bo mam nie podpięta sonde.

U mnie bardzo podobnie jak an tym filmiku

https://youtu.be/1tYKFRuf_x0

Cezar28
01-04-18, 08:22
sprawdził bym Tps czy jest ustawiony poprawnie

ransom91
01-04-18, 09:14
Mam identyczny problem w b18c4 czasem jak mi złapie i zacznie szarpać to jest masakra. Trzeba odpuścić gaz całkowicie na sekundę i wtedy idzie jak należy. Nie dzieje się to ogólnie cały czas. Wymieniłem już filt paliwa, patrzyłem przepustnice, nowe kable ze świecami, wtryski, regulator ciśnienia i wciąż to samo. Teraz mi pozostaje wyłącznie podpiąć się pod kompa i szukać dalej.

Jedras
01-04-18, 22:39
Mam identyczny problem w b18c4 czasem jak mi złapie i zacznie szarpać to jest masakra. Trzeba odpuścić gaz całkowicie na sekundę i wtedy idzie jak należy. Nie dzieje się to ogólnie cały czas. Wymieniłem już filt paliwa, patrzyłem przepustnice, nowe kable ze świecami, wtryski, regulator ciśnienia i wciąż to samo. Teraz mi pozostaje wyłącznie podpiąć się pod kompa i szukać dalej.
A tutaj to akurat bym obstawiał moduł zapłonowy lub map sensor

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

ransom91
01-04-18, 22:47
No już nawet kiedyś o tym dyskutowaliśmy, nie chciałem otwierać za wszelką cene modułu zapłonowego ale jak komputer nic nie wykaże to będę zmuszony.

Algali
16-04-18, 09:57
Podłączę się pod temat żeby nie zakładać nowego.
Ostatnio w moim D16 pojawiło się szarpanie. Na samym początku objawy ukazywały się, gdy mocno przycisnąłem na małych obrotach, a samo szarpnięcie było dość słabe. Teraz zaczęło to również występować przy redukcji na wyższych obrotach.
Chciałem ostatnio kogoś wyprzedzić, to pach redukcja na 4, daje buta i w momencie zjazdu na lewy pas silnik zaczął się krztusić. Lekko odpuściłem gaz i wszystko ustało.
Od czego zacząć poszukiwania problemu? :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Algali
22-04-18, 23:27
Podłączę się pod temat żeby nie zakładać nowego.
Ostatnio w moim D16 pojawiło się szarpanie. Na samym początku objawy ukazywały się, gdy mocno przycisnąłem na małych obrotach, a samo szarpnięcie było dość słabe. Teraz zaczęło to również występować przy redukcji na wyższych obrotach.
Chciałem ostatnio kogoś wyprzedzić, to pach redukcja na 4, daje buta i w momencie zjazdu na lewy pas silnik zaczął się krztusić. Lekko odpuściłem gaz i wszystko ustało.
Od czego zacząć poszukiwania problemu? :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ok, mieliście panowie rację co do układu zapłonowego. Cewka i moduł zmienione z zapasowego aparatu i wszystko ustało.
Jedras, zmiana tego to jakieś 15 min roboty i masz problem z głowy. No chyba, że będziesz mieć palec zapieczony tak jak ja, to zajmie to dużo więcej czasu :P

Jedras
23-04-18, 09:52
Ja wiem ile trwa wymiana bo robiłem to już kilka razy :D zresztą ostatnio cewka mi padła, ale ja to się nie rozdrabniam i myk cały aparat podnienilem bo miałem luźny w mc2 [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka