Zobacz pełną wersję : Problem ze skrzynia w b16a2
Witam mam maly problem ze skrzynia biegow w b16a2 92r mianowicie auto nie jedzie na 5 biegu stojac w miejscu po wbiciu 5 biegu auto nie ma checi ruszyc slychac lekkie brzeczenie mozna wiedziec o co chodzi i ew jaki koszt naprawy dzieki pozdro
mam male pytanie, ruszasz z 5 biegu?
czy jak jedziesz i zmienaisz biegi to na 5 biegu nic sie nei dzieje?
z tego co teraz wywnioskowalem to chyba jednak to pierwsze, boze nie mam slow, nie ma jak dbac o samochod
Nie no bez przesady ruszanie z 5 biegu ?? jadac na trasie wrzucilem 5 bieg i go nie bylo a potem chcialem to sprawdzic w postoju i jest tak jak mowie
prawdopodobnie padl synchronizator niestety to zdaza sie czesto
jak padnie synchro to biegi wchochą, tylko zgrzytają, ale niewykluczone że też padł, ale nie tylko. prawdopodobnie wodzik, wybierak 5 biegu - ale to zobaczysz dopiero jak rozbierzesz skrzynie. zanim ją wyjmiesz to możesz też sprawdzić połączenie drążka zmiany biegów ze skrzynią - czy tam się nic nie posypało, ale raczej problemy byłyby też z innymi biegami.
Dzieki za rade trzeba bedzie zajrzec do skrzynki :sad:
to jak już zajżysz do skrzyni to zalej ją sobie później czerwonym olejem do automatów, czyli takim samym jak do wspomagania... skrzynia będzie chodziła bez zarzutów...
to jak już zajżysz do skrzyni to zalej ją sobie później czerwonym olejem do automatów, czyli takim samym jak do wspomagania... skrzynia będzie chodziła bez zarzutów...
do skrzyni tylko MTF szukaj w archiwum było!!!!
Ale tak ogolnie wg was to lepiej ja robic ta czy kupic skrzynie?? bo niewiem jaki koszt ew naprawy samo wyjecie i wlozenie skrzyni to koszt chyba 200 zl?? O ile nie wiecej.
Ale tak ogolnie wg was to lepiej ja robic ta czy kupic skrzynie?? bo niewiem jaki koszt ew naprawy samo wyjecie i wlozenie skrzyni to koszt chyba 200 zl?? O ile nie wiecej.
jezeli ma ktos do sprzedania to kup, ale raczej bedzie ciezko
ja placilem 150zł z wymiana sprzegla,
na 100% sprzegiełko sie juz konczy jaki masz przebieg?
jak na 5 nie ciagnie tzn ze sie juz slzga zobacz czy niemasz zadnych wycieków bo moze masz tez zaolejone sprzeglo :wink:
Kolego, wszystko fajnie, tylko patrz proszę na daty tematów, w których się wpisujesz. Odgrzałeś na raz chyba ze 3 kotlety.... :roll: