Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze skrzynia w b16a2

Greddy
13-11-05, 20:59
Witam mam maly problem ze skrzynia biegow w b16a2 92r mianowicie auto nie jedzie na 5 biegu stojac w miejscu po wbiciu 5 biegu auto nie ma checi ruszyc slychac lekkie brzeczenie mozna wiedziec o co chodzi i ew jaki koszt naprawy dzieki pozdro

igor
13-11-05, 21:06
mam male pytanie, ruszasz z 5 biegu?

czy jak jedziesz i zmienaisz biegi to na 5 biegu nic sie nei dzieje?

z tego co teraz wywnioskowalem to chyba jednak to pierwsze, boze nie mam slow, nie ma jak dbac o samochod

Greddy
13-11-05, 21:23
Nie no bez przesady ruszanie z 5 biegu ?? jadac na trasie wrzucilem 5 bieg i go nie bylo a potem chcialem to sprawdzic w postoju i jest tak jak mowie

kosiniak
13-11-05, 22:01
prawdopodobnie padl synchronizator niestety to zdaza sie czesto

siemaR
13-11-05, 22:09
jak padnie synchro to biegi wchochą, tylko zgrzytają, ale niewykluczone że też padł, ale nie tylko. prawdopodobnie wodzik, wybierak 5 biegu - ale to zobaczysz dopiero jak rozbierzesz skrzynie. zanim ją wyjmiesz to możesz też sprawdzić połączenie drążka zmiany biegów ze skrzynią - czy tam się nic nie posypało, ale raczej problemy byłyby też z innymi biegami.

Greddy
13-11-05, 22:53
Dzieki za rade trzeba bedzie zajrzec do skrzynki :sad:

KapucH
14-11-05, 14:22
to jak już zajżysz do skrzyni to zalej ją sobie później czerwonym olejem do automatów, czyli takim samym jak do wspomagania... skrzynia będzie chodziła bez zarzutów...

kosiniak
14-11-05, 14:36
to jak już zajżysz do skrzyni to zalej ją sobie później czerwonym olejem do automatów, czyli takim samym jak do wspomagania... skrzynia będzie chodziła bez zarzutów...
do skrzyni tylko MTF szukaj w archiwum było!!!!

Greddy
14-11-05, 22:09
Ale tak ogolnie wg was to lepiej ja robic ta czy kupic skrzynie?? bo niewiem jaki koszt ew naprawy samo wyjecie i wlozenie skrzyni to koszt chyba 200 zl?? O ile nie wiecej.

kosiniak
14-11-05, 22:15
Ale tak ogolnie wg was to lepiej ja robic ta czy kupic skrzynie?? bo niewiem jaki koszt ew naprawy samo wyjecie i wlozenie skrzyni to koszt chyba 200 zl?? O ile nie wiecej.
jezeli ma ktos do sprzedania to kup, ale raczej bedzie ciezko

TENCIO
15-11-05, 01:01

ja placilem 150zł z wymiana sprzegla,

shimano89
28-05-06, 21:02
na 100% sprzegiełko sie juz konczy jaki masz przebieg?
jak na 5 nie ciagnie tzn ze sie juz slzga zobacz czy niemasz zadnych wycieków bo moze masz tez zaolejone sprzeglo :wink:

tomekk
28-05-06, 21:15
Kolego, wszystko fajnie, tylko patrz proszę na daty tematów, w których się wpisujesz. Odgrzałeś na raz chyba ze 3 kotlety.... :roll: