PDA

Zobacz pełną wersję : skrzypienie zawieszenia

kadamcz
03-03-18, 14:18
witam. Czy ktoś miał podobny problem z zawieszeniem? Ja mam tak, że jak jadę po nierównościach, wertepach, martwych policjantach to strasznie skrzypi. Pojawiło się to u mnie zimą, dokładnie im chłodniej tym gorzej. Teraz są mrozy mocne i wystarczy, że wjadę w niewielką dziurę, nierówność i już mi skrzypi. Czy ktoś miał podobnie? czekam info może ktoś coś doradzi. Czytałem trochę po forach i piszą, że to jakieś odbojniki nie na miejscu są?! Jakie? i gdzie umiejscowione? może jakaś fotka? z góry ślicznie dziękuję za pomoc

3ndriu
03-03-18, 15:18
Taa, moje EP3 przedlift skrzypi odkąd je mam, zimą, latem, niezależnie od temperatury. Ale nie wiem co jest nie tak. W zawieszeniu wszystko co wyglądało na zużyte jest wymienione a skrzypienie nadal występuje.

kurak91
03-03-18, 23:37
A nie macie w zawieszeniu nic z Pu?

kadamcz
04-03-18, 10:42
tak się sklada, że mam dwie hondy, identyczne tylko jedna przedliftowa 2003 rok a druga poliftowa 2005 rok i ta starsza śmiga cichutko a ta nowsza skrzypi , że aż słuchać nie można

analyzer64
04-03-18, 16:41
Moja na mrozie też skrzypi, w zawieszeniu wszystko wymienione na nowe - ale nie poli, bo tu to normalna sprawa. podejrzewam że na przodzie skrzypią osłony przeciwpyłowe amortyzatorów. Przy demontażu ta guma gdy schodziła z tłoczyska taki sam dźwięk dawała.