Zobacz pełną wersję : Civic MB27 5D 98r. Problem z gaszeniem silnika / gardzę światłami
Czy miał ktoś taki problem z gaszeniem silnika - chodzi mianowicie o to że, jak mam zapalone światła i przekręcam kluczyk do punktu zero to silnik nadal jest w ruchu a po zgaszeniu świateł gaśnie silnik. Jest też tak,że jak mam zgaszone światła to jest normalnie kluczyk na zero silnik gaśnie. Oraz to że nie wkładam kluczyka przekręcam światła i kontrolki się świeca tak jak po przekreceniu kluczyka tuż przed uruchomieniem. Honda civic VI 98 5d jak ktoś wie co to może być to poproszę o pomoc bo nie mogłem nic w tym temacie znaleźć. Oczywiście będę sprawdzał czy ktoś napisał ale jakby ktoś chciał napisać sms-a że, wie o co chodzi to bym odzwonił mój nr 507457475 z góry dzięki, pzdrawiam
Może niewiele pomogę, bo jak przez mgłę pamiętam... Ale znajomy kupił kiedyś jakieś auto, w którym była nieudolnie przerobiona instalacja pod światła dzienne (albo odcinkę zapłonu...???).
Tam też się działy jakieś cuda, że przy wyłączaniu świateł gasł silnik. Może idź tym tropem, jeśli masz DRL albo odcinkę, może poprzedni właściciel coś udziwnił?
bartek_levis
26-02-18, 10:16
kumpel kiedyś miał tak podłączony automat zapalania świateł tez w civicu i identyczny problem nie naprawił tego, a auto dawno już sprzedane
Dzięki Panowie za pomoc będę szukał dalej bo wątpię by ktoś coś tam robił bo jestem drugim właścicielem i nikt wcześniej tam nie grzebał a mi to się stało nagle w sobotę było ok a w niedzielę już nie. Dzięki
masz zwarcie/brak masy, bo może auto było odpalane na włączonych światłach
Dla zainteresowanych te problemy jakie miałem wynikały ze zwarcia kabli klapy bagażnika( wycieraczka, podświetlenie tablicy ). Dzięki Panowie za pomoc. Pozdrawiam