Zobacz pełną wersję : Kupno Civica VII, a rdza
Siemanko :)
Z racji, że najprawdopodobniej będę chciał zmienić Civica VI na VII to mam kilka pytań :)
Czy VII ma jakieś problemy z tą rudą? Ogólnie jaki silnik polecacie 1.4 czy 1.6? Auto będzie raczej nisko i szeroko więc na mocy mi nie zależy :)
No i ogólnie na co zwracać uwagę przy kupnie :)
było pełno tematów, typu usterki itd.
Na szybko patrzna stan skrzyni i tak pewnei bedze do robienia
A silnik to jedyny słuszny 1,6 bo 1.4 to muł
Tu masz przydaten telety http://civicklub.pl/forum/showthread.php?25303-FAQ-VII-gen
A tu masz mojego zardzewiołka http://civicklub.pl/forum/showthread.php?242043-Eu8-d16v1
Bierz 1.6 bo 1.4 bedzie palił tyle co 1.6 :D
Skrzynia biegów szumiące łożyska
Trzeba też patrzeć na UPG czy nie wywala płynu,nie grzeje się
Z rudą nie jest źle :)
EndrjuGolara
19-02-18, 22:32
Na swoim przykładzie: Coupe rocznik 2002 - podłoga, progi, nadkola wzór. Naprawdę miło się zaskoczyłem.
Właśnie czytałem na jakimś forum, że z rudą w tym Modelu nie ma problemu :)
Właśnie najbardziej mnie przekonuje 1.6 w sporcie, bo ma dokładki i nie będzie trzeba już dokładać :) Jedynie co to lotkę mugena <3 :)
Również słyszałem o skrzyniach, że są jakieś wadliwe ale mam nadzieję że będzie dobrze :)
oglądałem pare 7 i jedynie gdzie wychodziła rdza jak nie była bita to na ramce drzwi pod uszczelką
U mnie pojawiła się na rantach nadkoli
To najlepiej po kupnie pojadę od razu na zabezpieczenie profili zamkniętych i baranek na podłogę :) Może coś tam da :)
Nie śpieszy mi się z kupnem chce do Maja coś kupić więc mam trochę czasu :)
Dobra dzięki Panowie za podpowiedzi i pewnie się za jakiś czas widzimy w dziale VII :) Pozdro
baranek na podłogę nie polecam pół roku i odpadnie , lepiej kup farbę poliuretanową 80zł za litr ale idealnie się sprawdza i przede wszystkim nie jesteś potem uwalony konserwacją jak coś robisz przy aucie
To najlepiej po kupnie pojadę od razu na zabezpieczenie profili zamkniętych i baranek na podłogę :) Może coś tam da :)
Nie śpieszy mi się z kupnem chce do Maja coś kupić więc mam trochę czasu :)
Dobra dzięki Panowie za podpowiedzi i pewnie się za jakiś czas widzimy w dziale VII :) Pozdro
Jak będziesz chciał zrobić konserwacje daj mi znać!!! mam dobrego fachowca :):D
U mnie jest rdza na belce pod tylnym zderzakiem, ponoć te belki lubią sobie rdzewieć. Poza tym rant maski, ale chyba musiał po prostu oberwać jakimś kamieniem. I coś wychodzi też na pionowym rancie drzwi przy błotniku. Ale wydaje się lepiej niż w 6 genie. Poza skrzyniami są też problemy ze stukającym maglem. Regulacja temperatury nawiewu przy manualnej klimie lubi ciężko chodzić i się zacinać. I możesz też zwrócić uwagę na regulację wysokości świecenia reflektorów. Jak jest zwalona, to w przedlifcie trzeba całe lampy wymieniać, w polifcie można zame silniczki zmienić.
U mnie jest rdza na belce pod tylnym zderzakiem, ponoć te belki lubią sobie rdzewieć. Poza tym rant maski, ale chyba musiał po prostu oberwać jakimś kamieniem. I coś wychodzi też na pionowym rancie drzwi przy błotniku. Ale wydaje się lepiej niż w 6 genie. Poza skrzyniami są też problemy ze stukającym maglem. Regulacja temperatury nawiewu przy manualnej klimie lubi ciężko chodzić i się zacinać. I możesz też zwrócić uwagę na regulację wysokości świecenia reflektorów. Jak jest zwalona, to w przedlifcie trzeba całe lampy wymieniać, w polifcie można zame silniczki zmienić.
Aaa no spoko :)
Ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi skrzyniami? :) czemu są one aż tak słabe?
Yaro spoko :cool:
Wszystkie informacje masz tutaj
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?33850-%B3o%BFyska-w-skrzyni-bieg%F3w
ostatnio pojawiła się teoria że łożyska są źle zdystansowane