Zobacz pełną wersję : CRX VTEC brak mocy. POMOCY.
norbidragon
13-11-05, 15:36
Na hamowni wyszło 139km. AFR wyszedl 12 do 13 wiec go zalewa. Silnik to b16a1. CO go moze boleć. (vtec sia załacza, swiece i kable wymieniona, sondy sprawdzone). Prosze op pomoc. Dzieki.
stary i zapchany układ wydechowy, możliwe że fabryczny jeszcze katalizator
norbidragon
13-11-05, 22:50
wydech zrobiony przrlotowy. to nie to.dzieki
moze zapłon źle ustawiony, skoro zalewa...
a kompresja była mierzona ? może poprostu auto nie jest już w idealnej kondycji po swoim przebiegu i latach ?
raptem 10 koni mniej. to ubytek mniej niz 10%. moze stan silnika juz nie ten co 14 lat temu.
12 do 13 afr to nie jest źle. Jak wygląda wykres? Jaki wydech tam siedzi? No i czy mierzyłes przed wydechem?
norbidragon
15-11-05, 09:54
Na tym wydechu wczesniej chodzil dobrze. A wlasnie moze ktos wie jaki powinien byc AFR.
12-13 to jeszcze absolutnie nie jest zalewanie. Poza tym Hondy seryjnie są ustawiane bogato na górze. IMHO to nie ten AFR jest przyczyną spadku mocy.
Poza wszystkim wykres z hamowni to TYLKO papier. Liczy się jak auto jedzie na ulicy. Zauważyłeś odczuwalne pogorszenie dynamiki czy dopiero jak dyno wypluło 139KM to zacząłeś o tym myśleć???
Na tym wydechu wczesniej chodzil dobrze.
:roll:
Znam auto i wy wszyscy też.To był crx Skrobka i wszyscy wiedzą ze zapierniczał, chlopak ma problem i jeżeli jest ktoś w stanie mu pomóc to niech to zrobi.Niech wie że to naprawde szybko jezdzilo wcześniej a i wynik na hamowni był lepszy bo coś ok 160km.podobno było sprawdzane już wszystko w aucie komp nie wyrzuca błędów,poprostu jakiś kaprys albo... :idea:
z tego co mowił Norbert to jakiś fachura usunął przyczynę niedoboru mocy. Niestety nie chciał się podzielić wiedzą :sad: Aha, komp wywalał czasem błędy z tego co mówił Norbert. W sumie ważne to, że już *******ala.
Niestety nie chciał się podzielić wiedzą
Norbert czy "fachura" :wink: ? Bo jestem ciekawy co to było :)
Czy to moje malenstwo cos szwankuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
najlepszy pomiar wynosil 169KM
jestem ciekaw jaki ma teraz przebieg i na jakim oleju smiga?????
:(
norbidragon
21-11-05, 23:10
Witaj skrobek. Teraz ja jezdze twoim malenstwem. Przebieg ma 200t km. Zalewam olej Castrol 10w60. Wyglada dobrze. niema wyciekow , ladnie pali. Ale najlepszy pomiar to 151KM. I czasami po dłuzszej jezdzie wyskakuje chek a nieraz nie. No i ztym sie wlasnie mecze. Ktos po tobie ja zaniedbał. Ale juz duzo zrobilem tylko te problrmy z silnikiem mnie irytuja. Pozdrawiam.
jezdzilem na takim oleju, ozniej przeszedlem na Castrol TWS
sprzedalem ja z przebiegiem 205tys, cos takiego.
osobiscie NIGDY(przez dwa lata) nie mialem najmienijszego problemu z silnikiem
jedyna usterka dotyczyla aparatu zaplonowego(wymienione w ASO Honda West)
OPIEKUJ SIE NIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:( brakuje mi jej :(
norbidragon
22-11-05, 00:18
Dokladnie ma jakies 207t km. Po rozmowie z Arvidem zaczynam sadzic ze ta hamownia u nas nie jest zdyt dokładna. Bo auto powoli nie jezdzi. Kazdy kto sie przejedzie jest pod wrazeniem. Niemartw sie dbam o nia bardzo dobrze. Tylko mam problem z tym lakierem. Bo ktos przetarł prawe nadkole. I jak tu dobrac lakier??? :(