PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z przyspieszaniem z mocą

WojTEC
09-02-18, 11:11
W moim EP2 mam problemy z przyspieszaniem. Nie jest to za każdym razem ale zdarza się. Generalnie np. mam 2ke i daje pedal w podloge i auto ladnie przyspiesza rownomiernie az nadchodzi moment ~5k rpm gdzie lapie na chwile zamule a potem znowu zaczyna jechac. Tez po jakiejs ostrzejszej jezdzie. Zdarza się ze nie mogę go odpalić. Muszę kręcick kilka razy. Też przy nizszych obrotach jak mu chce depnac to raz jedzie gorzej raz lepiej. I to nie chodzi o to ze byl zimny jechal lepiej jest cieply jedzie gorzej.
Da się jakoś to auto podpiąć pod komputer i zobaczyć czy on dobrze sobie paliwo dobiera? Bo mam tez instalacje gazowa i z nia teraz mam problemy i na gazie okazalo sie ze go zalewa ale to wina chyba wtryskiwaczy oddam jeszcze auto. W kazdym razie po podpieciu do komputera widac bylo co sie dzieje na gazie. Czy da się cos podobnego ocenic co sie dzieje na benzynie. Bo jest jakis problem w tym samochodzie ale nie wiem jaki. Wymienilem swiece filtr powietrza. Auto jest w dobrym stanie, oleju nie bierze, silnik chodzi dobrze itp. Moze sonda lambda? Jak macie jakies pomysly co moe zrobic to dajcie znac. Dzięki