Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic ciężko w nocy zapalić jak stoi na zewnątrz

xman
07-02-18, 08:07
Witam. Mam taki upierdliwy problem.

Jak auto stoi w garażu to jest ok, pali bez problemu. Jak auto stoi na zewnątrz (np wczoraj postawiłem około 18 i odpalam po 1) to nie chce zapalić i na ostatnim tchnieniu baterii zapala po długich a ciężkich i nerwach moich.

W aucie jest oryginalne immo ale wątpię, żeby miało coś z tym wspólnego (chyba, że zimno i wilgoć na nie działa). Jedynie co podejrzewałbym tak na 1000% to woda w układzie paliwowym. Chyba dobrze myślę? Filtr niedawno zmieniany jak ten problem się zaczął pojawiać, denaturat też wlewany był swego czasu do zbiornika w celu wyeliminowania wody w układzie. Jakiś sposób macie sprawdzony na takie coś? Może ktoś taki problem miał? Wydaje mi się, że problem się pojawia tak ostrzej jak jest minusowa temperatura... Albo blisko zera...

kazik2_h9w3
07-02-18, 09:15
Nastepnym razem sprawdz czy nie ma wilgoci pod kopółką

xman
07-02-18, 10:14
Czyli w nocy przed odpaleniem? A jak się okaże, że jest to co prócz wyczyszczenia będę musiał zrobić a jak nie będzie wilgoci to czego się złapać?

kazik2_h9w3
07-02-18, 12:17
Mi kiedys nie chcial odpalac i po zdemontowaniu kopolki i przetarciu sucha szmatka pomagalo
Najlepiej wtedy wymoenic kopolke a do nowej jest dołączona nowa uszczelka

xman
07-02-18, 16:27
no to problem nie jest w sumie jak coś ;) Sprawdzę z wodą w baku i denaturatem a kopółkę jutro zdejmę i powiem co i jak ;)

poziom
07-02-18, 20:36
Kopułka, palec, kable zapłonowe, świece. Standard.