Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Blok D16Y in to EJ9

LongeR
02-02-18, 21:02
Pytam tu bo w wątku pytania i odpowiedzi dowiedziałem się ...nic,wiec jak w temacie nie interesuje mnie elektryka elektronika itp tylko sama mechanika.Mam w fajnym stanie słupek D16Y3 z MB1 rozebrany już do bloku chce wrzucić panewki itp itc inna głowice oczywiście cały czasz mowa o D serii 1.6 wiec nasuwa się pytanie!zawiśnie to w budzie EJ9(D14Z1) na tych samych łapach jakie połoski,co trzeba wymienić,słucham???😀

kazik2_h9w3
02-02-18, 21:26
Z własnego doswiadczenia wiem ze niekiedy zanim nie sprawdzisz to sie nie dowiesz
Aczkolwiek polosie kompletne zapewno podejda p&p
Mb1 mialo inna lape od rozrzadu wiec zwróć na to uwage

LongeR
02-02-18, 22:10
No właśnie to samo zauważyłem ze od rozrządu jest inna wiec nie do końca jest tzw P&P 😉

LukasEG8
02-02-18, 22:56
Łapy od rozrządu będą różne, w 1.4 chyba jest ta olejowa łapa,
jednak mocowanie łapy na bloku w D serii sohc powinno być takie samo zarówno w 1.4 jak i w 1.6

kamil39
03-02-18, 10:44
Mocowanie w budzie jest to samo
poprostu musisz wrzucic slupek razem z poduszką i łapą na bloku od slupka, który chcesz wlozyc.

LongeR
03-02-18, 12:41
Mocowanie w budzie jest to samo
poprostu musisz wrzucic slupek razem z poduszką i łapą na bloku od slupka, który chcesz wlozyc.

Czyli blok D16 mocuje na tych samych łapach co D14?

kamil39
03-02-18, 12:56
Co masz na mysli łapę? To co masz w budzie ? Czy to do czego jest przykręcana poduszka przy bloku ?
łapę główna masz w budzie i ona pasuje pod każdą D serie,
Jak wkładasz blok d16 to ma byc blok d16 + łapka przy silniku d16(mocowana pod pokrywą rozrządu) + poduszka silnika z d16.

LongeR
04-02-18, 11:50
Co masz na mysli łapę? To co masz w budzie ? Czy to do czego jest przykręcana poduszka przy bloku ?
łapę główna masz w budzie i ona pasuje pod każdą D serie,
Jak wkładasz blok d16 to ma byc blok d16 + łapka przy silniku d16(mocowana pod pokrywą rozrządu) + poduszka silnika z d16.

Łapa jest przykrecona do bloku i pod osłoną rozrządu i na skrzyni poetm łapa przechodzi na poduszke a następnie na bude.Zobacz jakie są różne poduszki na stronie rozrządu i tak właśnie jest w tym przypadku,ej9 ma całkiem inna poduszke niż mb1 i na budzie ej9 poduszka jest razem z podporą przykręcona trzema śrubami (o ile się nie myle)a mb1 ma mocowanie poduszki zintegrowane(zespolone)z budą i to na stałe

borovit
09-02-18, 17:54
Witam wszystkie łapy zostają od d14 które były w tej budzie, silnik wrzucasz zamiast d14 i zmieniasz wiązkę np.: od 16y7 przejściówka na obd1 i komputer od tego d16 i cieszysz się jazdą

LongeR
10-02-18, 10:20
Witam wszystkie łapy zostają od d14 które były w tej budzie, silnik wrzucasz zamiast d14 i zmieniasz wiązkę np.: od 16y7 przejściówka na obd1 i komputer od tego d16 i cieszysz się jazdą
I na taka odpowiedz czekałem! 😀apropos mam już auto wystrojone na przejściówce obd2b/ obd1 dzięki pozdrawiam.